Healing Tao: Leven vanuit je centrum

Healing Tao: Leven vanuit je centrum
Healing Tao: Leven vanuit je centrum
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Je kent dat wel: tijdens de vakantie of een mooi festival ben je weer wat meer tot jezelf gekomen, lekker ontspannen en opgeladen. Vastbesloten om dat gevoel vast te houden, keer je terug naar huis. Maar hoe handhaaf je dat in je drukke bestaan?

Door het midden in jezelf op te zoeken en te aarden.

Dat doen we onder andere door oefeningen voor een ontspannen onderrug, en chi kungs die afvalstoffen afvoeren en het lichaam voorzien van nieuwe energie. Dit alles verweven met fijne geleide meditaties om het middenkanaal te ijken en thuis te komen in je buik. De oefeningen komen voornamelijk uit de Healing Tao.

Je krijgt handreikingen om in het dagelijkse bestaan te voelen wanneer je je weer uit je centrum hebt laten slingeren en om dan de weg terug naar dat midden te vinden: vergroot je veerkracht om weer te leven vanuit je centrum.    

Kleed je met verschillende laagjes, zodat je makkelijk kunt aanpassen als je het warm of koud krijgt. Een warm vest en een dekentje zijn aan te bevelen: ontspanning kan gepaard gaan met een gevoel van kou. Neem graag je yogamatje mee voor eventuele liggende oefeningen.  

De oefeningen komen uit de Healing Tao: een verzameling Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grand master Mantak Chia. Tijdens de lessen komen verschillende bewegingsoefeningen (zittend, staand of liggend) en geleide meditaties aan bod.  

Een serie van 2 workshops, die eventueel ook los te volgen zijn.

Wordt gehouden op:

  • Donderdagochtend: [004] Healing Tao: Leven vanuit je centrum
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Vrijdagochtend: [005] Healing Tao: Leven vanuit je centrum
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is ook los te volgen.


Over de docenten

Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. In mijn lessen bedien ik op een enthousiaste en innemende wijze lichaam en geest. Met oefeningen, meditaties en soms een beetje theorie, precies in de juiste verhouding. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.  

Ik ben gecertificeerd Universal Healing Tao associate instructor en volgde hiervoor onder meer drie jaar lang de opleiding bij Senior Teacher Inge Maassen. Ik heb Healing Tao getraind bij Dirkje Veltman, Barry Spendlove en Birgit Haberkamp. Daarnaast heb ik diverse andere trainingen op zak zoals in het Clarity Process (bij Taetske Kleijn en Hanneke Sloof) en lichaamswerk en tantra (o.m. bij Sylvia Kragten en Hans Engels, en bij Daniëlle van Berkel en Theo de Klein). Ik ben voormalig adjunct-directeur van en projectmanager bij Kosmopolis Rotterdam en heb daarvoor als adviseur gefreelancet en in vaste dienst gewerkt als projectleider. Mijn studiepad begon met kunstgeschiedenis.

Mijn naam is Marion Groenendal. Na vele jaren beoefening en ervaring in meditatietechnieken, waaronder Vipassana (inzicht-meditatie), taoistische (healing tao) beoefening, yoga, boeddhistische (tsa lung, dzogchen) technieken, reiki (3-voudig masterschap) en ook westerse esoterische beoefening, muziektherapie op basis van astrologie, en een vol en intensief verleden, kan ik putten uit een veelheid van manieren om het zelfgenezende vermogen te activeren. Ik ben Quantum Touch®- en Healing Tao associate instructor, hypnotherapeut, Aura-reader. Ik assisteer Nicolaas bij de Jaspisschool en ook Akki bij de Tao. (Zelf)Healing heeft mijn hart en daarom sta ik op het healingfield waar je onder meer even tot rust kunt komen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0621236701

Alle activiteiten van Akki Colenbrander

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling