Healing Tao: Organen in hun element

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Healing Tao: Organen in hun element
Healing Tao: Organen in hun element
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Elk seizoen is verbonden met een element en kent een andere energie die je fysiek, emotioneel en spiritueel beïnvloedt. Elk seizoen is ook verbonden met een orgaan-paar, dat het beheer voert hierover in het lichaam. Door eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties ervaar je de beweging en kwaliteiten van de seizoenen fysiek en energetisch in je lijf. Vind je balans.

In de workshops doen we onder meer de meditatie van de Zes Helende Klanken: we geven aandacht aan de vijf yin-organen, ontkrampen spanning in en rondom deze organen waardoor het hele systeem kan ontgiften. Ook is er elke les ruimte voor de Innerlijke Glimlach: we oefenen ons met deze grondhouding in een zachte blik naar onszelf en meer acceptatie van wat zich op dat moment aandient.

De ogenschijnlijk vrijblijvende oefeningen hebben een enorm diepgaand effect: ze reinigen ons lijf en dragen emotioneel en spiritueel bij aan meer balans.

Geïntegreerd in de oefeningen geef ik Taoïstische kennis en inzichten mee en vertel ik over de nauwe verbondenheid van ons lichaam en onze gevoelens met de natuur: de cycli en energie van de seizoenen, de trilling en eigenschappen die wij bestempelen als kwaliteiten en schaduwzijden van de vijf elementen.

Kleed je met verschillende laagjes, zodat je makkelijk kunt aanpassen als je het warm of koud krijgt. Een warm vest en een dekentje zijn aan te bevelen: ontspanning kan gepaard gaan met een gevoel van kou. Neem graag je yogamatje mee voor liggende oefeningen.

De oefeningen komen uit de Healing Tao: een verzameling Taoïstische inzichten, oefeningen, meditaties, massage, voeding en vechtkunst, samengesteld en naar het westen gebracht door de Thaise grand master Mantak Chia. Tijdens de lessen komen verschillende bewegingsoefeningen (zittend, staand of liggend) en geleide meditaties aan bod.

Een serie van 3 workshops, die eventueel ook los te volgen zijn.

Wordt gehouden op:

  • Maandagavond: [009] Healing Tao: Organen in hun element (deel 1 van 3)
    Deel 1 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Dinsdagmiddag: [010] Healing Tao: Organen in hun element (deel 2 van 3)
    Deel 2 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.
  • Donderdagochtend: [011] Healing Tao: Organen in hun element (deel 3 van 3)
    Deel 3 van een serie van 3. Deze workshop is ook los te volgen.


Over de docenten

Mijn naam is Akki Colenbrander, geboren in 1972. Healing Tao heeft mij geleerd om steeds verfijnder te voelen in mijn lichaam en om met een liefdevolle blik naar mijzelf te kijken. In mijn lessen bedien ik op een enthousiaste en innemende wijze lichaam en geest. Met oefeningen, meditaties en soms een beetje theorie, precies in de juiste verhouding. Het is mijn wens dat je leert het accepterend vermogen van je hart aan te spreken en zo jezelf beetje bij beetje te helen, van binnenuit; met kleine stapjes en soms een onvermoed groot gevolg.

Ik ben gecertificeerd Healing Tao associate instructor en volgde hiervoor onder meer drie jaar lang de opleiding bij Senior Teacher Inge Maassen. Ik heb Healing Tao getraind bij Dirkje Veltman, Barry Spendlove en Birgit Haberkamp. Daarnaast heb ik diverse andere trainingen op zak zoals in het Clarity Process en lichaamswerk. Ik ben voormalig adjunct-directeur van en projectmanager bij Kosmopolis Rotterdam en heb daarvoor als adviseur gefreelancet en in vaste dienst gewerkt als projectleider. Mijn studiepad begon met kunstgeschiedenis.

Mijn naam is Marion Groenendal. Na vele jaren beoefening en ervaring in meditatietechnieken, waaronder Vipassana (inzicht-meditatie), taoistische (healing tao) beoefening, yoga, boeddhistische (tsa lung, dzogchen) technieken, reiki (3-voudig masterschap) en ook westerse esoterische beoefening, muziektherapie op basis van astrologie, en een vol en intensief verleden, kan ik putten uit een veelheid van manieren om het zelfgenezende vermogen te activeren. Ik ben Quantum Touch®- en Healing Tao instructor, hypnotherapeut, Aura-reader. Ik assisteer Nicolaas bij de Jaspisschool en ook Akki bij de Tao. (Zelf)Healing heeft mijn hart en daarom sta ik op het healingfield waar je onder meer even tot rust kunt komen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
0621236701

Alle activiteiten van Akki Colenbrander

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling