Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie

Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie
Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Mystiek

Deze trancereis voert je door de 3 werelden uit de Andes traditie: Ukhu pacha =benedenwereld met als krachtdier de slang; Kay pacha=middenwereld met als krachtdier de poema en Hanaq pacha= bovenwereld met als krachtdier de condor.

Deze drie werelden staan letterlijk voor wat er in de aarde leeft, zich op deze aarde beweegt (ons nivo) en dat wat zich boven ons bevindt. Daarnaast staan ze ook voor ons onderbewustzijn, dag-bewustzijn en hoger bewustzijn. Op elk van deze lagen zijn voor ons antwoorden te vinden die ons helpen bij ons functioneren in ons dagelijks leven. De symboliek van de krachtdieren die hierbij horen maken het plaatje compleet. Boven deze drie nivo's bevindt zich nog een vierde... laat je verrassen.

Voorafgaand aan de trancereis reinigen we onszelf met Palo Santo en Agua florida en scheppen we een veilige energetische ruimte waarin we de reis gaan maken. Je krijgt uitleg over wat deze werelden inhouden. De reis zelf maken op het ritme van trommel en ratel.

Daarna delen we onze ervaringen en je krijgt verdere uitleg waar je dat nodig hebt. We sluiten af door de spirits te bedanken en en onze aura te ankeren met Agua de kananga. De 'aguas' zijn kruiden op alcoholbasis die in Peru gebruikt worden om de aura energetisch te reinigen, te openen en te sluiten (ervaring te ankeren).

Meenemen: Slaapzak of deken en evt. een matje; misschien een sjaaltje o.i.d. om over je ogen te leggen.

Wordt gehouden op:

  • Maandagavond: [074] Trancereis door de 3 Pacha’s - Andestraditie


Over de docent

Helma Derksen (1958) is gediplomeerd astroloog en heeft les gegeven in astrologie en mandalatekenen. De studie aan de (aanvullende beroepsopleiding) School voor Sjamanisme is erg belangrijk voor haar geweest niet alleen voor het leren van sjamanistische vaardigheden, maar vooral voor wat het haar gegeven heeft in persoonlijke ontwikkeling. Er zit namelijk altijd een mens achter de sjamaan die alleen kan helen in een ander wat hij/zij in zichzelf geheeld heeft. Vanaf 2003 heeft zij onder de vlag van de School een aantal workshops/despacho's ´Ontmoet Pachamama' gegeven op het Eigentijds Festival in Vierhouten. De rode draad in haar leven is het verwerven van een totaal inzicht (intuïtief –intellectueel) in hoe wij onze eigen werkelijkheid creëren en hoe wij kunnen werken met de kracht van symbolen, rituelen en Meesterplanten. Na een aantal reizen, zeer verschillend van aard (groepsreis, expeditie, alleen) is Peru 'onder haar huid gekropen'. Helma heeft het land, de mensen en een aantal interessante teachers/sjamanen leren kennen waar zij sinds 2003 mee samenwerkt in haar spirituele en sjamanistische reizen door Peru. In de reizen wil zij anderen de gelegenheid geven hun eigen ervaringen in dit prachtige land op te doen. Heel vaak is de reactie van de deelnemers dat zij blijvend veel meer geaard en gecentreerd zijn en makkelijker veranderingen in hun leven aankunnen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Helma Derksen
Organisatie: 
Qoya T'ika
Woonplaats: 
Eemnes
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Helma Derksen, Qoya T'ika

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling