Mandalatekenen met je horoscoop

Mandalatekenen met je horoscoop
Mandalatekenen met je horoscoop
Mandalatekenen met je horoscoop
Helma Derksen, Qoya T'ika
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek op creatieve wijze je innerlijke belevingswereld. Het woord 'mandala' betekent in het Sanskriet cirkel en is het meest bekend als meditatievorm in Tibet en India, waar de mandala gebruikt wordt om kosmische principes en het leven weer te geven. Jung herontdekte de mandala als creatieve uitingsvorm voor integratie en heling voor de ziel.

Wat doet de mandala voor ons?
Het maken van een mandala werkt als een spiegel van onszelf, omdat onze verschillende bewustzijnsnivo's in beeld gebracht worden.
Als je vanuit je eigen centrum leeft, leef je in eenheid. je ademt de wereld in en uit en ervaart jezelf als je eigen begin- en eindpunt. De mens die niet leeft vanuit zijn centrum, ervaart alles als in tegenstelling en zoekt altijd iets om zich tegen af te zetten. De mandala kan tegenstellingen in harmonie brengen door het geheel te verbinden met het middelpunt.

Een horoscoop is ook een soort mandala.
Een geboortehoroscoop is als een plattegrond, de blauwdruk van je persoonlijkheid waar je mee geboren bent. De overeenkomst met de mandala is dat de horoscoop ook een cirkel is met allerlei informatie gegroepeerd rond een centrum, jouw centrum. Een mandala maken is een voortdurend worden aangetrokken tot het centrum, de bron van je tekening, van waaruit alles lijkt te ontstaan en dit geldt ook voor de horoscoop. Door de horoscoop om te vormen tot een mandala waarbij je met het inkleuren ervan de elementen en de planeten vorm geeft, krijg je op een bijzondere manier contact met de energie en de ruimtelijkheid van je horoscoop. Door het hiermee bezig zijn evenals het kijken naar het eindresultaat kan het een helende en inspirerende ervaring worden.
NB zij die niet denken te kunnen tekenen, komen vaak met de mooiste en meest oorspronkelijke resultaten.

Inhoud van de workshop:
Korte introductie van de mandala en hoe je de horoscoop ruimtelijk kan zien; Leren meestromen en centreren. Het ervaren van het verschil in hoekige (oorsprong in linkerhersenhelft) en ronde (oorsprong in rechterhersenhelft) lijnen en vormen. De tweedeling van de cirkel, vierdeling en driedeling.

Om met je horoscoop te kunnen werken, heb je natuurlijk wel de horoscooptekening nodig. Misschien heb je deze al. Zo niet, dan kan ik je via email uitleggen hoe je daar aan kan komen, of je laat hem door mij printen tegen een kleine vergoeding. Nodig hiervoor: geboortedatum, tijdstip en geboorteplaats.

De workshop duurt 2 uur en waarschijnlijk is dit te kort om je mandala af te krijgen. Mede daarom is het erg fijn als je eigen materiaal bij je hebt. Om een cirkel te tekenen, is ook nog wel een bord te gebruiken.

Materiaal meebrengen:
Schetsboek op A3 en/of A4 formaat
Passer: gewone of passer waar een (kleur)potlood in past.
HB-potlood, gum, puntenslijper, liniaal
Kleurpotloden, zachte kleurpotloden zijn fijn om over elkaar heen te mengen

Wordt gehouden op:Over de docent

Helma Derksen (1958) is gediplomeerd astroloog en heeft les gegeven in astrologie en mandalatekenen. De studie aan de (aanvullende beroepsopleiding) School voor Sjamanisme is erg belangrijk voor haar geweest niet alleen voor het leren van sjamanistische vaardigheden, maar vooral voor wat het haar gegeven heeft in persoonlijke ontwikkeling. Er zit namelijk altijd een mens achter de sjamaan die alleen kan helen in een ander wat hij/zij in zichzelf geheeld heeft. Vanaf 2003 heeft zij onder de vlag van de School een aantal workshops/despacho's ´Ontmoet Pachamama' gegeven op het Eigentijds Festival in Vierhouten. De rode draad in haar leven is het verwerven van een totaal inzicht (intuïtief –intellectueel) in hoe wij onze eigen werkelijkheid creëren en hoe wij kunnen werken met de kracht van symbolen, rituelen en Meesterplanten. Na een aantal reizen, zeer verschillend van aard (groepsreis, expeditie, alleen) is Peru 'onder haar huid gekropen'. Helma heeft het land, de mensen en een aantal interessante teachers/sjamanen leren kennen waar zij sinds 2003 mee samenwerkt in haar spirituele en sjamanistische reizen door Peru. In de reizen wil zij anderen de gelegenheid geven hun eigen ervaringen in dit prachtige land op te doen. Heel vaak is de reactie van de deelnemers dat zij blijvend veel meer geaard en gecentreerd zijn en makkelijker veranderingen in hun leven aankunnen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Helma Derksen
Organisatie: 
Qoya T'ika
Woonplaats: 
Eemnes
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Helma Derksen, Qoya T'ika

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling