Bodypercussion


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Bodypercussion
Bodypercussion
Niek van Uden, Windwijs
Workshop

Bij bodypercussion gaan we met het meest directe instrument wat ons ter beschikking staat aan de slag: ons eigen lichaam, inclusief de stem. Dat wil zeggen dat we gaan voelen, verkennen en uiteindelijk samen een stuk ritmische muziek gaan maken, waarbij we ons als een levend orkest in verschillende instrumentgroepen onderverdelen.

We beginnen deze workshop bij het allereerste begin: ik heb een lichaam... en hoe maakt dat geluid? Met verschillende spelletjes warmen we op en gaan we verkennen, imiteren, ontdekken wat we eigenlijk al lang weten: hoe we ons lichaam kunnen bewegen op het ritme van het leven. “I've got rhythm!” Elke voet, elke hand, elke vinger kan bijdragen aan het ritme wat we samen maken.

We gaan naar aanleiding van onze ontdekkingstocht wat eenvoudige basisbeats uitproberen. We gaan onze eigen coördinatie en bewegingssnelheid testen; hier en daar mag er een zweetdruppeltje vloeien als we lekker aan het bewegen zijn.

Ook kijken we naar mogelijkheden voor improvisatie en elkaar begeleiden. Hebben we een bepaalde basis onder de knie, dan kunnen we kijken of we als een orkest ook verschillende stemmen samen kunnen voegen. We studeren samen verschillende lagen in en boetseren hier uiteindelijk een ritmisch kunstwerk uit.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Niek van Uden-Luteijn (1984): ik was als kind al weg van Mozart en Paul Simon. Het leidde me uiteindelijk naar het conservatorium voor een studie klassieke muziek. Na jaren gericht bezig te zijn geweest met accordeon, beweegt ik me nu op het snijvlak van muziek en beweging. Jarenlange beoefening in oosterse martial arts en meditatie (Ju-Jitsu, Aikido, Tai Chi Chuan en zen meditatie) kwamen uiteindelijk samen met muziek in dans en in stilte meditatie via de training bij Zen.nl. Met mijn vrouw Annelies breng ik muziek en beweging workshops balfolk en bodypercussie, en stilte en aandacht bij het zendrieluik.

Annelies van Uden-Luteijn (1982): ik heb altijd bewogen; muziek is mijn eerste passie. Naast mijn studie en werk in biologie/ecologie en belangenbehartiging heb ik geproefd van acrobatiek, yoga, surfen, klassieke muziek, etcetera. Deze passies komen nu samen in de internationale wereld van balfolk en in mijn levensinstelling. Het 'samen maken' is voor mij het mooiste - samen maken van de muziek en (groeps)dans, het leggen en samen letterlijk vormgeven van telkens nieuw contact. Ik speel hobo en zing in verschillende folkbandjes en neem anderen graag mee door de basis van de dansen uit te leggen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Niek van Uden
Organisatie: 
Windwijs
Woonplaats: 
Rijen
Telefoonnummer: 
0610753994
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Niek van Uden, Windwijs

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling