Bodypercussion

Bodypercussion
Bodypercussion
Niek van Uden, Windwijs
Workshop

Bij bodypercussion gaan we met het meest directe instrument wat ons ter beschikking staat aan de slag: ons eigen lichaam, inclusief de stem. Dat wil zeggen dat we gaan voelen, verkennen en uiteindelijk samen een stuk ritmische muziek gaan maken, waarbij we ons als een levend orkest in verschillende ‘instrumentgroepen’ onderverdelen.

We beginnen deze workshop bij het allereerste begin: ik heb een lichaam... en hoe maakt dat geluid? Met verschillende spelletjes warmen we op en gaan we verkennen, imiteren, ontdekken wat we eigenlijk al lang weten: hoe we ons lichaam kunnen bewegen op het ritme van het leven. “I've got rhythm!”

Elke voet, elke hand, elke vinger kan bijdragen aan het ritme wat we samen maken. We gaan naar aanleiding van onze ontdekkingstocht wat eenvoudige basisbeats uitproberen. We gaan onze eigen coördinatie en bewegingssnelheid testen; hier en daar mag er een zweetdruppeltje vloeien als we lekker aan het bewegen zijn.

Ook kijken we naar mogelijkheden voor improvisatie en elkaar begeleiden. Hebben we eenmaal een bepaalde basis onder de knie, dan kunnen we kijken of we als een orkest ook verschillende stemmen kunnen samenvoegen tot een meerstemmig geheel. We studeren verschillende lagen in en boetseren hier samen een ritmisch kunstwerk uit.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Niek van Uden (1984) was als kind al weg van Mozart en Billy Joel. Het leidde hem uiteindelijk naar het conservatorium voor een studie klassieke muziek. Na jaren gericht bezig zijn geweest met zijn instrument accordeon, beweegt hij zich nu op het snijvlak van muziek en beweging. Zijn jarenlange hobbies in martial arts (Ju-Jitsu, Aikido, Tai Chi Chuan) kwamen uiteindelijk samen met muziek in dans. Muziek, speelsheid en plezier in bewegen komen bij elkaar in zijn workshops balfolk en bodypercussie.

Lekker in je lijf zitten, speels samenzijn, muziek maken, ontspannen bewegen, elkaar aanvoelen ... daarbij voel ik me thuis. Ik heb geproefd van acrobatiek, yoga, surfen, klassieke muziek, etcetera, maar al deze passies komen nu samen in de internationale wereld van balfolk. Het 'samen maken' is voor mij het mooiste - samen maken van de muziek en (groeps)dans, het leggen en samen letterlijk vormgeven van telkens nieuw contact. Daarom speel ik hobo en zing in verschillende folkbandjes, neem ik anderen graag mee door de basis van de dansen uit te leggen, en ondersteun ik in Nederland balorganisatoren via de Stichting Balfolkfabriek.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Niek van Uden
Organisatie: 
Windwijs
Woonplaats: 
Tilburg
Telefoonnummer: 
610753994
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Niek van Uden, Windwijs

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling