Maandag 21.45 - 23.00 uur: Concert Two catch a raindrop

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Maandag 21.45 - 23.00 uur: Concert Two catch a raindrop
Maandag 21.45 - 23.00 uur: Concert Two catch a raindrop
Niek van Uden, Windwijs
Overige activiteit

Doorheen Europa wordt folkmuziek doorgegeven van muzikant op muzikant. En op evenzovele plekken komen mensen om daar te dansen. Annelies en Niek leerden de afgelopen jaren deze levende balfolktraditie kennen. Duo Two catch a raindrop nodigt u van harte uit ten bal, of u nu komt om de voetjes van de vloer te laten gaan of alleen om te luisteren.

Balfolk put uit een rijke Europese traditie, maar er wordt niet getracht om het precies te doen zoals vroeger. In zaaltjes of op dorpspleinen gaan traditionele instrumenten zoals draailier en doedelzak nu hand in hand met aanwinsten zoals elektrisch gitaar, drumstel en saxofoon. De folk-dansen die erbij horen zijn groeps-, rij- en koppeldansen, zoals beschreven bij de workshop Balfolk. Er is ruimte is voor levendige aanpassing van de traditie. Improvisatie, speelsheid en kruisbestuiving met andere dans- en muziektradities (recent Argentijnse tango en Amerikaanse lindyhop) vind je dan ook allemaal terug in balfolk.

Met de instrumenten accordeon en (alt)hobo is Two catch a raindrop een mooi voorbeeld van zo’n moderne voortzetting van traditie. Niet langer klinken de voorouders van onze instrumenten, trekzak en pommer, en we spelen niet alleen maar deunen van vele eeuwen her. Ook eigen composities en zelfs een enkel cabaretliedje passeren de revue. We verwennen graag uw oren én uw voeten met onze muziek. 

Alle activiteiten van Niek van Uden, Windwijs

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling