Antwoorden bij het Vuur - Toegang tot een wereld van Licht en Stilte

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Antwoorden bij het Vuur - Toegang tot een wereld van Licht en Stilte
Antwoorden bij het Vuur - Toegang tot een wereld van Licht en Stilte
Harmen de Haas & Gerwine Wuring, Aerda praktijk mens&natuur
Ceremonie, Mystiek

Ware rijkdom zit van binnen In het vuur van het Festival zit de spirit en bezieling van ieder van ons als deelnemers. Samen bouwen we aan de kracht en schoonheid van deze Eigentijdse samenkomst, op de prachtige locatie van Ecolonie. Vuur verbindt, verteert, verwoest en verbeeldt alles wat er speelt in ons en buiten ons. En alles wat om inzicht vraagt, vragen oproept of ons daarin belemmert kunnen we (terug)geven aan het vuur. En/of hervinden in onszelf om onze eigen antwoorden weerspiegeld te krijgen.
Nadat het vuur van het Festival weer is ontstoken tijdens de openingsceremonie, zal Harmen met assistent Sjors het vuur dit jaar een vaste plek geven onder de heilige berken. Gerwine zal haar grootmoederyurta in de nabijheid opstellen. Zo creëren we een plek van stilte, vrede, vreugde, veiligheid en vrijheid, waar de hints van de buitenwereld kunnen helpen onze eigen innerlijke heelheid/heiligheid te vinden.

Licht en Stilte
Vuur brengt dat wat belangrijk is, de essentie. Door vuur kunnen we in contact komen met onze innerlijke vlam en de levensenergie, die alles met alles verbindt. Gedurende het gehele festival zorgen wij dat het vuur blijft branden en de grootmoederyurta open is. In deze yurta willen we de kracht van de grote moeder, de oudere, wijzere vrouw eren en respecteren. In ons zelf en in de samenleving, ongeacht je leeftijd of je nu man, vrouw of kind bent.
Dus naast het vuur kun je je terugtrekken in de Grootmoederyurta voor de stilte of gezelligheid, een arm om je heen of een luisterend oor of om gewoon even te zijn met alles wat er. Je bent er altijd welkom.

Nadat we het vuur 's nachts toevertrouwen aan de vuurpot, wordt ze rondom 5u30 opnieuw aangevlamd voor de zonnegroet. Om 7u30 doen we een vuurmeditatie met aansluitend mantra zingen onder leiding van Jan-Hendrik Veenkamp. Wakker voor de dag!

Kijken met drie ogen
Verder zullen we deze week werken met de symboliek van de magische driehoek en de kracht van kleine rituelen; handelingen met een betekenis. Samen zullen we onderzoeken welke diepere waarden en waarheden er willen spreken tot hart en ziel. In een enkele workshop zullen we werken met de verschillende dimensies van de driehoek. Vanuit de zon-energie van het vuur en de lucht, leggen we verbinding met de maan-energie van de yurta, het water en de aarde. En vandaar naar een derde krachtplek, hetzij de nabijgelegen piramide, het medicijnwiel op de zilverweide of weer terug naar strawhenge, waar het allemaal begon. Op zoek naar de heilige geometrie van Ecolonie en het Eigentijds Festival. Kijkend door drie ogen ook vanuit onze eigen intuïtie en derde oog, vergroten we ons bewustzijn van onze plek in het universum. 'We live in a beautifull world'.

Aktiviteiten
05.30 Aanvlammen van het vuur
Harmen de Haas en assistent Sjors

07.30-08.00 Vuurmeditatie en mantra zingen
Harmen de Haas en Jan-Hendrik Veenkamp

Woensdag 10.30-12.00 Kijken met drie ogen
Harmen de Haas en Gerwine Wuring
Opgave tevoren gewenst (via formulier op informatiebord)

Gehele dag welkom onder de berken, bij het vuur en in de grootmoederyurta.
Dus kom ons (be)zoeken, beluisteren, beleven om je te laven, bij te tanken, te rusten, te zwijgen, te staren, te spreken of wat er maar ontstaan wil en nodig is op zo'n moment. Laat je verrassen in wat zich voor wil doen en wie je tegenkomt.

Harmen en Gerwine zullen dit jaar persoonlijke ervaringen van hun lange liefdevolle relatie én hun toegewijde verbondenheid aan het Eigentijds Festival samenbrengen bij het vuur.   

Over de docenten

Gerwine Wuring, ecologe, druida en aarde vrouw, volgt al jaren haar eigen aard en natuur, creëerde Reizende Aarde School en haar Bureau Aerda, Praktijk Mens&natuur. Schreef boeken over 'de natuur als spiegel' en 'de aarde die roept'. Ervaart de natuur als medicijn en luistert naar haar ingevingen om vorm te geven aan de volgende stap in haar leven. Momenteel zit ze in een lang leerproces van herstel van burnout in combinatie met de ziekte van Lyme. www.aerda.nl

Harmen de Haas is al vanaf zijn kindertijd vertrouwd met het stoken van vuur. Hij was jarenlang één van de Vuurmannen van het Noorden tijdens de festivals te Vierhouten. En vindt het fijn deze traditie van het vuur ook op Ecolonie weer te mogen voortzetten. In het dagelijkse leven doet ie aan vuurbeheer en vuurbeheersing als directielid van de gemeente Leeuwarden, onder andere als mede initiatiefnemer en drager van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Harmen de Haas & Gerwine Wuring
Organisatie: 
Aerda praktijk mens&natuur
Woonplaats: 
Leeuwarden

Alle activiteiten van Harmen de Haas & Gerwine Wuring, Aerda praktijk mens&natuur

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling