Klein Keramiek

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Keramieken klei(n) goed
Klein Keramiek
Gelske Mout, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kralen, knopen en kleingoed van klei - Het maken van sieraden, knopen, amuletten, hangers uit klei is een oeroude vorm van keramiek. Met behulp van makkelijke, effectieve decoratie methodes en gekleurde kleislib maak je hoogstpersoonlijke siervoorwerpen. Klein maar fijn en makkelijk te vervoeren.

Dit festival maken we kleine keramische voorwerpen. Als deelnemer aan de workshops van de Kleiacademie maak je in 2 uur kennis met de mogelijkheden die werken met klei bieden door een serie kleine voorwerpen te creëren. De gekleurde kleislib (engobe) is geschikt om rauwe (ongebakken) klei mee te kleuren. Met de decoratietechnieken stempelen, polijsten en gutsen kun je flink experimenteren.

De werkstukken worden gedroogd en gebakken en kun je op een later tijdstip ophalen. Er zijn diverse soorten draad aanwezig om eventueel van de werkstukken direct een ketting of armband te maken.   

Wordt gehouden op:Over de docent

Gelske Mout is een bekende op Ecolonie, iedere zomer, sinds dertien jaar runt zij het vaste Atelier op het terrein. In Rotterdam heeft zij een atelier voor mozaïek. Ze werkt in opdracht, voor particulieren, bedrijven en overheid, maakt eigen werk en geeft les in beeldende vorming. Onder meer op de Kleiacademie in Amsterdam. www.gelskemout.nl - gelskemout@gmail.com 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Gelske Mout
Organisatie: 
Kleiacademie Amsterdam
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
06-1493 6125
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Gelske Mout, Kleiacademie

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling