Keramiek / Raku stook - Kralen en potten van klei

Keramiek / Raku stook - Kralen en potten van klei
Keramiek / Raku stook - Kralen en potten van klei
Gelske Mout en Hans Ludenhoff, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Uit klei vervaardigen van potten, sieraden, knopen, amuletten, hangers en andere voorwerpen, is een oeroude vorm van keramiek. Met behulp van makkelijke, effectieve decoraties, glazuur en de Raku oven maak je hoogstpersoonlijke (sier)voorwerpen. Niet te groot, dus makkelijk te vervoeren.

Raku is een fascinerende, primitieve stook methode uit Japan. Door snelle afkoeling en zuurstof onttrekken aan de klei en glazuur, krijg je bijzondere effecten zoals craquelé in het glazuur.

Als deelnemer aan de workshops van de Kleiacademie maak je in 2,5 uur kennis met de mogelijkheden die klei biedt. Wil je meer, dan kun je vaker komen. Je kunt flink experimenteren met decoratietechnieken als gutsen, graveren, stempelen, polijsten en glazuren.

De gemaakte werkstukken worden gedroogd, 1x (biscuit) gebakken en op vrijdag gaan we met iedereen de hele dag Raku stoken. Als je geen voorwerp hebt gemaakt, maar wel nieuwsgierig bent en mee wil doen, kun je op vrijdag kant en klare potten/bekers glazuren.

Wordt gehouden op:Over de docent

Gelske Mout is een bekende op Ecolonie, iedere zomer, sinds dertien jaar runt zij het vaste Atelier op het terrein. In Rotterdam heeft zij een atelier voor mozaïek. Ze werkt in opdracht, voor particulieren, bedrijven en overheid, maakt eigen werk en geeft les in beeldende vorming. Onder meer op de Kleiacademie, een keramiek opleiding in Amsterdam.   

Hans Ludenhoff is de oprichter van de Kleiacademie in Amsterdam. Iedere zomer verzorgt de Kleiacademie een summerschool op Ecolonie met diverse stook methodes. Daarvoor is o.m. op het terrein een bijzondere houtstook oven met twee kamers gebouwd, de zgn. Japanse houtoven of Anagama. Keramisten kunnen hier gebruik van maken.  

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Gelske Mout
Organisatie: 
Kleiacademie Amsterdam
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
06-1493 6125
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Gelske Mout en Hans Ludenhoff, Kleiacademie

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling