Klein Keramiek en Raku stook - Kralen, knopen en kleingoed van klei

Klein Keramiek en Raku stook - Kralen, knopen en kleingoed van klei
Klein Keramiek en Raku stook - Kralen, knopen en kleingoed van klei
Klein Keramiek en Raku stook - Kralen, knopen en kleingoed van klei
Gelske Mout en Hans Ludenhoff, Kleiacademie
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Het maken van sieraden, knopen, amuletten, hangers en kleine voorwerpen uit klei is een oeroude vorm van keramiek. Met behulp van makkelijke, effectieve decoratie methodes en de Raku oven maak je hoogstpersoonlijke siervoorwerpen. Klein, fijn en makkelijk te vervoeren.

Als deelnemer aan de workshops van de Kleiacademie maak je in 2,5 uur kennis met de mogelijkheden die klei biedt door een kleine serie voorwerpen te creëren. Je kunt flink experimenteren met decoratietechnieken als gutsen, graveren, stempelen, polijsten.

De werkstukken worden gedroogd, (biscuit) gebakken en op vrijdag gaan we met de belangstellenden Raku stoken, een fascinerende, primitieve stook methode uit Japan. Door snelle afkoeling en zuurstof onttrekken aan de klei en het glazuur, krijg je bijzondere effecten en craqueleert het glazuur heel mooi.

Over de docent

Gelske Mout is een bekende op Ecolonie, iedere zomer, sinds dertien jaar runt zij het vaste Atelier op het terrein. In Rotterdam heeft zij een atelier voor mozaïek. Ze werkt in opdracht, voor particulieren, bedrijven en overheid, maakt eigen werk en geeft les in beeldende vorming. Onder meer op de Kleiacademie, een keramische opleiding in Amsterdam.   

Hans Ludenhoff is de oprichter van de Kleiacademie in Amsterdam. Iedere zomer verzorgt de Kleiacademie een summerschool op Ecolonie met diverse stook methodes. Daarvoor is o.m. op het terrein een bijzondere houtstook oven met twee kamers gebouwd, de zgn. Japanse houtoven of Anagama. Keramisten kunnen hier gebruik van maken.  

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Gelske Mout
Organisatie: 
Kleiacademie Amsterdam
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
06-1493 6125
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Gelske Mout en Hans Ludenhoff, Kleiacademie

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling