Ayurvedische massage

Ayurvedische massage
Ayurveda NU
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

De ayurvedische massage wordt uitgevoerd  op een massagetafel. Er worden verschillende technieken gebruikt om het lichaam op te warmen en omspanningen los te maken. Het lichaam wordt soepeler en de energie neemt toe. De combinatie tussen massage technieken, ayurvedische olie die behandeld ismet kruiden en een massage die aangepast is op het lichaamstype, zorgt ervoor dat je helemaal in balans komt. 

Na de massage kan er gebruik gemaakt worden van de Svedana. Dit is een Oosterse stoomcabine die helpt bij (nog) verdere ontspanning en die de (kruiden)olie makkelijker opneembaar maakt voor het lichaam.

Ayurveda wordt gezien als het geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo'n vijf zesduizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). De 3 dosha's Vata Pitta en Kapha, opgebouwd uit de 5 elementen ether, lucht, water, vuur en aarde spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. Alles, mensen, seizoenen, leeftijden kunnen beschreven worden in termen van deze 3 bio-energieen.

Binnen de Ayurveda betekent alleen de afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de 3 dosha's Vata (ether enlucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (aarde en water) in balans zijn. De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. Er wordt gewerkt met warme (kruiden)olie. De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten. De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

Door wie

In mijn werk als wandelcoach, natuurcoach en healer, werk ik o.a. ook met lichaamswerk en massage. Ik coach mensen die op een omslagpunt in hun leven staan en heb daar verschillende manieren voor ontwikkeld. De rode draad in mijn werk is de natuur als spiegel voor innerlijke groei. De vormen van massage die ik aanbied zijn ayurvedische massage, intuitieve massage, voetenreflexmassage en metamorfose massage. Op Ecolonie heb ik er voor gekozen om de ayurvedische massage aan te bieden samen met evt. het gebruik van de svedana ( = oosterse stoomcabine). .

Meer informatie

Organisatie: 
Ayurveda NU

Alle activiteiten van Ayurveda NU

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling