Dinsdag 16.30 - 17.30: Ceremonie: Werken aan het Stenen Wiel

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Dinsdag 16.30 - 17.30: Ceremonie: Werken aan het Stenen Wiel
Academia Šamanica
Overige activiteit

In dit ritueel dragen de deelnemers hun eigen stenen (en steentjes) bij aan het medicijnwiel op de Zilverweide. Je zoekt je eigen stenen: één voor jezelf om neer te leggen als persoonlijke verbinding met de eindeloze spiraal die het Wiel symboliseert, één voor het versterken van haar energie die je neerlegt op de plaats waar het Wiel hem nodig heeft, en desgewenst nog wat extra.

Het ritueel wordt afgesloten met zang en dans: voor jezelf, voor het Wiel en voor de stenen. Trommels en ratels meer dan welkom!

Graag verzamelen bij het medicijnwiel.

Lees meer over de symboliek van het medicijnwiel. 

Over de docenten

Inuksuk Willem Deetman (1954) is al meer dan 20 jaar op zoek naar de zin (en onzin) van sjamaanse technieken voor herstel van evenwicht. Zijn eerste kennismaking met sjamanen was in 1991, waarna hij een Sjamanistisch leerjaar en andere trainingen (zweethut) volgde op De Elfenbank. Daarna bekwaamde hij zich verder in het werken met klank en zang, trance, ritueel en de zweethut. Veel kennis over sjamanisme is hem aangereikt door traditioneel opgeleide medicijnmensen en helers uit alle windstreken, en met een aantal van hen werkte hij ook samen.

Nazya Ashea Guelcher (1960) volgde trainingen voor het werken met de elementen en richtingen, klank en droomreizen, de voorouders, de zweethutceremonie. Ze bekwaamde zich verder door samenwerking en uitwisseling met anderen, steeds in contact met haar totemhelpers. Inmiddels heeft zij ruime ervaring in het geven van workshops en werken met groepen, en in de individuele begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Het verder doorgeven van haar kennis speelt ook een grote rol. Zij is moeder van twee uitgevlogen kinderen en heeft een parttime baan als sociaal-cultureel werker en een eigen praktijk voor sjamaans helingwerk.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Inuksuk Willem Deetman en Nazya Ashea
Organisatie: 
Academia Šamanica
Woonplaats: 
Assen
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Academia Šamanica

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling