A brand new D.A.Y.

Per 1 januari 2018 zal de informatie over het festival op deze website geactualiseerd zijn, en is het mogelijk je in te schrijven voor Eigentijds Festival 2018. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
A brand new D.A.Y.
Petro van de Pas en Wendy Compeer
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

D.A.Y. staat voor: Dance, Awareness (breath and gesture) en Yoga. We beginnen met dans om in het lichaam aan te komen en jezelf te bevrijden van blokkades en overtollige energie. Na de dans komen we dan ontspannen in de stilte voor de ademoefeningen, lichaams-bewustzijns activatie en de yoga sessie.

De adem en lichaams-bewustzijns activatie sessie bestaat uit 3 delen. Bewust Ademen, Bewust zitten en staan, en Bewust spelen met houdingen (gestiek)…

In het onderdeel ‘bewust spelen onderzoeken we onze lichaamshoudingen.
- Hoe communiceren we via onze houdingen (gestiek en mimiek).
- Hoe we houdingen aannemen vanuit onze gevoelens en tot een karakter maken door identificaties.
- Hoe we onze gevoelens beïnvloeden door houdingen en beweging.

De yoga sessie wordt ondersteund door muziek welke bestaat uit terugkerende klanken en ritme patronen waarop we gemakkelijk bewegen en ademen en wordt live gearrangeerd en aangevuld met live instrumenten.

Over de docenten

Ik ben gediplomeerd yoga/meditatie docente en adem coach van de Himalaya traditie en Raja yoga docente. In de himalaya traditie vind ik verdieping wat betreft adem, stilte en kennis. Hieruit zijn veel meditatie- stromingen ontstaan. De traditie gaat uit van een spirituele, holistische visie. Dit betekent ontwikkeling op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, geleid door je eigen intuïtie met behulp van de technieken die Himalaya Yoga aanreikt. Het betreft geen moeilijke oefeningen maar verstilling en bewustwording. Het eerste doel van de Traditie is om inzicht te verwerven in wie men is, zijn ware aard te ontdekken - geluk - en om dit te ervaren. Vanaf 2007 geef ik met veel plezier yoga lessen op verschillende locaties, waarbij ik graag mijn ervaringen en kennis van deze traditie deel. Sinds kort onderwijs ik ook hele dagen yoga op de 4 jarige AyurYoga opleiding in Den Haag. Wat mij fascineert en wat ik zie als doel is om (mensen te helpen) rust en stilte te bereiken en van daaruit te komen bij waarheid.

Na in mijn jeugd veel muziek te hebben gedraaid in jongerencentra en enkele jaren in een succesband te hebben gespeeld heb ik inmiddels ook zo’n 25 jaar als mimespeler, bewegingsacteur veel ervaring opgedaan en aast het theatrale werk en het produceren van muziek heb ik inmiddels ook mijn eerste passie voor het dj-en weer opgepakt. Muziek als drager op dansgelegenheden of als ondersteuning van meditaties en workshops, dat is leuk en spannend omdat er in het moment vaak pas duidelijk wordt wat er nodig is om de sfeer of energie te verkrijgen welke wenselijk is. Bij de workshop neem ik naast de (live) muziek ook een stukje van de workshop voor mijn rekening. We gaan spelen met onze eigen archetypes door te voelen en te observeren wat er in ons leeft. Wat we voor ‘waar nemen’ en hoe ons karakter door deze aannames voor een groot gedeelte wordt bepaald. We gaan spelen en ervaren hoe we hier met meer humor mee om kunnen gaan.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Petro van de Pas en Wendy Compeer
Organisatie: 
A brand new D.A.Y.
Woonplaats: 
Chaam
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Petro van de Pas en Wendy Compeer

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling