Ritmes van Afrika - Biodanza

Ritmes van Afrika - Biodanza
Vereniging Biodanza Nederland
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Afrika heeft de ritmes van de drum en dans in al haar cellen! Drum, dans en zang zijn een essentieel onderdeel van het leven in de stam. In deze vivencia (Biodanza workshop) beleven we een vitale dans geinspireerd door de Afrikaanse drums, ritmes, aarde en oerbewegingen om het leven vol vuur te voelen. En ook de melodische kant die ons meeneemt naar een harmonische beweging in het samenkomen als one tribe. Dans mee, voel en deel jouw oerkracht met ons.

Biodanza is de dans van het leven. Een heel vreugdevol pad van transformatie waarin je in verbinding met jezelf en met anderen danst. Als je wekelijks Biodanza beoefent, zul je merken dat je steeds meer voluit gaat leven zoals jij het graag wilt. Elke Biodanza workshop (een vivencia) is uniek en raakt verschillende aspecten van het leven aan zoals contact, tederheid, , vrijheid, grenzen stellen, plezier ervaren, ontspanning, creativiteit, verstilling en ook vitaliteit, sensualiteit en liefde. Biodanza is echt iets om te ervaren en te beleven.    

We dansen op blote voeten en in kleding waarin je je prettig voelt en makkelijk kunt bewegen.

Wordt gehouden op:Over de docenten

Brenda van Broekhoven is voor het 4e jaar op het Eigentijds Festival. Met veel passie en toewijding geeft zij Biodanza en Trancedans waarbij ze de deelemers uitnodigt om het leven en de liefde met elkaar te vieren.Brenda (1970) komt uit Rotterdam waar ze wekelijks Biodanza geeft, dansdagen begeleidt en ze is de initiator van de live danza nights.  Naast haar liefde voor de dans, is Brenda ook werkzaam in het bedrijfsleven als facilitator voor teamsessies, (creatieve) meetings en als NLP trainer.

Pauline Strijbis heeft een eigen bedrijf 'Liefde komt tot Leven'. Liefde komt via haar tot leven in dans (Biodanzafacilitator), in aanraking (Metamorfose Massage), in coaching (Transpersoonlijke Coach), in zorg voor het leven (Thuiszorg/Opruimcoach) en in creativiteit (Upcyclen). Pauline is ook medeoprichter van Ecodorp Bergen en besteed een groot deel van haar leven aan de opbouw van dit project. Op dit moment word zij enorm geinspireerd door de De Cursus in Wonderen en deelt hier graag over tijdens haar workshop en lezing. 

Jos van Haarlem maakte in 2008 voor het eerst kennis met Biodanza. In 2009 is hij begonnen met de opleiding tot Biodanza Facilitator en in 2015 is hij afgestudeerd. In deze periode heeft Biodanza grote veranderingen op alle vlakken in zijn leven gestimuleerd en ondersteund. Jos heeft zich ook in de jaren vóór Biodanza op diverse vlakken bezig gehouden met persoonlijke groei, diverse geneeswijzen en spirituele ontwikkeling.  Hij heeft onder meer professionele ervaring met Reiki (master), werken met klankschalen (behandelingen en concerten) boddywork (Shiatsu, reflexologie en klassieke massage) en ademwerk (rebirthing). Ook heeft hij zich verdiept in meditatie, co-counseling, verbindende communicatie, deelcirkels en de kunst van het creëren. Voor Jos is leven en werken vanuit het licht een van de belangrijkste richtpunten. Daarnaast ziet hij het plezier in alle aspecten van het leven als een voedende stroom. “Als iets geen plezier geeft, is het niet duurzaam”. Jos leeft sinds 2013 met levenspartner Pauline Strijbis, in een ecologische woon-werkgemeenschap in opbouw (www.ecodorpbergen.nl)  Sinds 2002 heeft hij een eigen bedrijf in ecologische bouw en persoonlijk transitiewerk.  (Hermes  Transitie)

Meer informatie

Organisatie: 
Vereniging Biodanza Nederland

Alle activiteiten van Vereniging Biodanza Nederland

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling