De vier sterrenwegen als inwijdingspaden

De vier sterrenwegen als inwijdingspaden
De vier sterrenwegen als inwijdingspaden
Jaspis School
Lezing

Als je op een heldere nacht naar boven kijkt, zie je als eerste een wirwar van sterren. Je ziet groepen sterren bijeen staan, kunt lijnen trekken en je verwonderen over de stille uitgestrektheid. Naast de beide Beren, Orion en het Noorderkruis houdt bij de meeste mensen de kennis wel op. Hoe krijg je daarin helderheid? Deze lezing geeft je handvatten.

Nicolaas heeft vanuit wat uit de oudheid bekend is, vier sterrenwegen aan de hemel gevonden die je toegang geven tot verschillende hemelrijken, door jezelf heen. Hij heeft het omgaan met de sterrenbeelden uitgewerkt in scholingsmethoden, waarbij hij werkt met de klanken en ritmen van de sterren, en de deelnemers laat uitboetseren wat zij hier innerlijk van waarnemen, waar ze in zichzelf komen, en welk ideaal er wordt gewekt. 

Vanuit deze ervaringen vertelt hij over de sterrenwegen en wat je daarvan in jezelf kunt tegenkomen. Zo volgt een boeiende weg door de sterrenhemel, die dan ineens veel minder ver weg blijkt te staan. Zie ook de inleidende video over de astrosofie en de vier sterrenwegen.

Door wie

Jaspis is een school voor innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Marion Groenendal en Nicolaas de Jong verbinden in de Jaspis School esoterische tradities van oost en west met elkaar. Marion vanuit het Tibetaans boeddhisme, Reiki en de Healing Tao, Nicolaas vanuit de Kelten, Germanen, Indianen, Tempeliers en Antroposofie. Het werken met energie en levenskrachten is hun beider focus, waarvoor ze praktische werkmethoden uit oost en west hebben verbonden.

Nicolaas M. de Jong geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij leert je met praktische en kunstzinnige methoden hoe je jezelf innerlijk kunt ontdekken door je organen als zielewerkingen te herkennen, en je hogere zintuigen, gelegen op je chakra's, te ontwikkelen, zodat je innerlijk groeit en leert helderzien, helder horen/voelen en helder willen (intuïtie). Hier vanuit kun je jezelf en ook je omgeving helen en verder ontwikkelen. Hij werkt vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Hij maakt het creatieve innerlijke kind in je wakker.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
06-40228769
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Jaspis School

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling