Land Art

Land Art
Land Art
Caspar Slijpen en Thea Eliassen
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

We gaan een kunstwerk maken op locatie, buiten in de natuur. We kiezen een plek en gaan ons ermee verbinden. We gaan er waarnemen, kijken en voelen wat de ons ingeeft en verteld en laten ons inspireren. Vervolgens gaan we iets nieuws toevoegen, bijvoorbeeld om de plek te bekrachtigen,  het karakter te benadrukken of iets zichtbaar te laten worden.     

Door iets te creëeren voeg je iets van jezelf toe in de natuur en daarmee wordt ook een facet van jezelf zichtbaar. Dus je innerlijk visueel maken door een kunstzinnige uiting in de natuur. Verrassend is de schoonheid van de creatie. We gebruiken alleen natuurlijke materialen die we ter plekke vinden.      

De totale workshop bestaat uit 2 workshops van 2 uren, welke niet los van elkaar te volgen zijn.

Wordt gehouden op:

  • Donderdagochtend: [035] Land Art (deel 1 van 2)
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 36.
  • Donderdagmiddag: [036] Land Art (deel 2 van 2)
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 35.


Over de docent

De workshop Land Art is onder begeleiding van Caspar Slijpen (1961) en Thea Senna Eliassen (1963).  Caspar is landschapsarchitect en als docent is hij betrokken bij de Academie voor Bouwkunst. Hij begeleidt workshops voor de studenten met als doel een interventie creëeren in het landschap. Vaak zijn dat artistieke ideeën, speels en kunstzinnig. In zijn eigen bosgebiedjes en boomgaard leeft hij zijn passie uit. Bv takken stapelen in vormen, pyramides opbouwen met stenen en keien gevonden in de omgeving, graafwerk, werken met bladeren en het kan van alles zijn. Verrassend is uiteindelijk de schoonheid van de creatie. Mooi is om te zien hoe de natuur en de dieren erop reageren. Thea Senna Eliassen werkt als coach en kunstenaar. Haar passie is om mensen bewust(er) te maken van hun eigen innerlijke bron. Het in eigen handen nemen van de sleutel naar je kracht en mogelijkheden. Te vertrouwen op de oneindige stroom van inspiratie en liefde. Ze combineert haar jarenlange ervaring als dansdocente met inzichten opgedaan vanuit haar levenservaringen, die haar leerden intuïtiever, krachtiger, vrijer en meer geaard te zijn. Haar woord is helder bewustzijn.

  

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Casper Slijpen

Alle activiteiten van Caspar Slijpen en Thea Eliassen

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling