Zondag: Zang en Dans Performance: Vieren van Levenslust

Zondag: Zang en Dans Performance: Vieren van Levenslust
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Overige activiteit

Ooit zagen mensen het lichaam als permissie om te leven op aarde.…… Ook nu prijzen wij haar kracht om te bewegen. Wij prijzen haar zintuigen om waar te nemen. Wij prijzen haar verfijning om af te stemmen. Wij prijzen haar vermogen om zich voort te planten . Wij weten dat wij het lichaam kunnen veredelen. Wij zegenen het bestaansrecht.  

Het lichaam is onze trouwe maat. Levenslang zijn we aan elkaar gewaagd en verbonden. Wakker zijn in lijf en leden, vraagt uitgedaagd te worden. Iets oefenen wat niet in een keer zal lukken, juist oefening baart kunst. Ja, spannende ritmen, specifieke handen, voeten tegengesteld en toch natuurlijk, geeft de hersenen een boost en bouwt nieuwe bruggen in het brein. Verfijnen van motoriek en tegelijkertijd zoeken naar elegantie opent en geeft speelruimte om in te groeien. Diadans is niet perse leuk, eerder een uitdaging , het doet deugd en bevrijdt.

De Roep van Inanna Van binnen uit richt de man zich op, met visie en integer kijkt hij de wereld in om schoon te ontmoeten. De vrouw verlangt haar diepgang eigen te maken, wil de speelruimte in het bekken herstellen. Als zij smelt in het bekken, kan zij zich vestigen in haar schoot en veilig de wereld aanschouwen. Zo kan zij kan in liefde ontvangen. Mannen, die staan in hun lood en vrouwen die wonen in de schoot, zijn zelf staand, veilig en in vrede. De man kan de vrouw uitnodigen om vrouw te zijn , en de vrouw kan de man uitnodigen om man te zijn. Oprecht en geankerd kunnen zij vrij verkeren.

Zondag 16.30 uur bij de Heilige Berk. 

Over de docenten

Anneke Wittermans  Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om  me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers. Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling