Vertel jouw verhaal

Vertel jouw verhaal
Madeleine Nieuwlaat, Echt Gebeurd vzw
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Kom in je kracht en vertel een verhaal. Misschien heb je altijd al zin gehad om een verhaal te vertellen, maar wist je niet hoe eraan te beginnen? Misschien een sprookje, of een mythe of je levensverhaal? Of schuilt er in jou een waarachtige volkse verhalenverteller? Nu kan je ontdekken hoe je dat doet én hoe je er plezier aan beleeft.      

In deze tweedelige workshop ontdekken we samen hoe een verhaal geconstrueerd is, we werken rond de 5 W's in een verhaal (wie, wat, waar, wanneer en waarom) en ervaren hoe leuk het is om werkelijkheid met fantasie te vermengen. We proberen teksten uit op een speelse interactieve manier, oefenen met ruimtegebruik, beweging en genieten van soms veelzeggende stiltes. We zoeken de rode draad en vergroten, verkleinen, verdikken en verdunnen. Daarnaast is het fijn om te merken dat het vertellen en de keuze van verhalen je dichter bij jezelf brengt en je meer inzicht geeft in jouw eigen beweegredenen en mogelijkheden.

Tijdens dag twee gaan we op zoek naar spanning in het verhaal, naar geur, naar emotie, naar beweging, naar geluid, naar presentatie en zeker naar humor. We zoeken de verbinding, we tekenen en schrijven, we variëren in woorden en klankkleuren. En vooral bovenal: het is niet nodig teksten uit het hoofd te leren!

Deze workshop is een tweedelige serie. 

Wordt gehouden op:

  • Donderdagmiddag: [117] Vertel jouw verhaal (deel 1 van 2)
    Deel 1 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 118.
  • Donderdagavond: [118] Vertel jouw verhaal (deel 2 van 2)
    Deel 2 van een serie van 2. Deze workshop is niet los te volgen, kies ook workshop nummer 117.


Over de docent

Madeleine Nieuwlaat is de vertelster van zoete en zotte verhalen voor jeugd en volwassenen. De verwondering en de lach die ze met woorden tevoorschijn kan toveren is de motor die haar aandrijft. Als kind was ze al dol op boeken en toneelspelen en daaruit is later het vertellen voortgekomen, wat haar hart heeft gestolen. Humor is haar stokpaardje. Madeleine brengt al vijftien jaar beeldende vertellingen, wrede volksverhalen en sprankelsprookjes. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops vertellen voor volwassenen. Ze was al te horen op festivals in Marokko, rond kampvuren in de Egyptische woestijn, op vertelvloeren in Dublin en Istanbul.

Veerle Lambrechts is een zachte en zoete vertelster met een voorkeur voor een kinderpubliek. Door haar helpend en ondersteunend werk bij mensen met speciale noden is ze zeer luistervaardig en empatisch. Ze brengt al heel wat jaren vertellingen binnen een religieus spirituele context en is regelmatig te horen tijdens kinderanimaties in Antwerpen Stad.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Madeleine Nieuwlaat
Organisatie: 
Echt Gebeurd vzw
Woonplaats: 
Brasschaat

Alle activiteiten van Madeleine Nieuwlaat, Echt Gebeurd vzw

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling