Woensdag 20.30 – 22.00 uur: Vurige verhalen

Woensdag 20.30 – 22.00 uur: Vurige verhalen
Woensdag 20.30 – 22.00 uur: Vurige verhalen
Madeleine Nieuwlaat, Echt Gebeurd vzw
Overige activiteit, Duurzaamheid

Wat is er authentieker dan naar verhalen luisteren rond een vuur? Kijken en wegdromen en toch aanwezig zijn in de warmte, de straling van het vuur. Bind je oranjerode gedachten aan de inhoud van het verhaal, aan het inzicht dat elk verhaal biedt. Het is een rijkdom die zich vanbinnen in je vastzet als een klein gloeiend kooltje.

Het vuur inspireert, doet zinderen en verlangen. De verhalen, mythen, sprookjes en vertelsels van nu of lang geleden, verhalen uit die tijd toen mobiele data nog niet bestond, we geen weet hadden van luchtvervuiling en de mensen rond het vuur elkaar door het vertellen van verhalen verder hielpen en instrueerden. Kom genieten en laat je door het woord verleiden en meevoeren naar andere, soms vreemde werelden.

Door wie

Madeleine Nieuwlaat is de vertelster van zoete en zotte verhalen voor jeugd en volwassenen. De verwondering en de lach die ze met woorden tevoorschijn kan toveren is de motor die haar aandrijft. Als kind was ze al dol op boeken en toneelspelen en daaruit is later het vertellen voortgekomen, wat haar hart heeft gestolen. Humor is haar stokpaardje. Madeleine brengt al vijftien jaar beeldende vertellingen, wrede volksverhalen en sprankelsprookjes. Daarnaast geeft ze regelmatig workshops vertellen voor volwassenen. Ze was al te horen op festivals in Marokko, rond kampvuren in de Egyptische woestijn, op vertelvloeren in Dublin en Istanbul.

Veerle Lambrechts is een zachte en zoete vertelster met een voorkeur voor een kinderpubliek. Door haar helpend en ondersteunend werk bij mensen met speciale noden is ze zeer luistervaardig en empatisch. Ze brengt al heel wat jaren vertellingen binnen een religieus spirituele context en is regelmatig te horen tijdens kinderanimaties in Antwerpen Stad.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Madeleine Nieuwlaat
Organisatie: 
Echt Gebeurd vzw

Alle activiteiten van Madeleine Nieuwlaat, Echt Gebeurd vzw

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling