Kennismaken met Klankschalen

Kennismaken met Klankschalen
Kennismaken met Klankschalen
Hilda Postema, Centrum Meditatieve Ontspanning
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Bij deze informatieve en praktische workshop over klankschalen door Hilda Postema leer je de verschillende toepassingen over klankschalen. Je leert hoe je een klankschaal kunt aanslaan en wat je er mee kunt doen. Ook wordt de achterliggende informatie over klankschalen belicht. De sessie wordt afgesloten met een begeleide meditatie met klankschalen.

Er valt veel uit te leggen over klankschalen. In praktische zin, over het gebruik van diverse mallets, maar ook over de uitwerking. Het is opvallend dat klankschalen steeds meer gebruikt worden door bijvoorbeeld yogaleraren, masseurs, maar ook in de reguliere zorg, of de pallitatieve zorg. Dat heeft te maken met de diepe ontspanning die klankschalen teweeg brengen.

Klank Behandelaars die op verschillende  manieren kunnen werken met klankschalen, geven aan dat de klankschalen meer teweeg kunnen brengen als ontspanning. De mensen die klankschalen behandelingen ondergaan komen weer in contact met diepere lagen van hun bewustzijn, er is weer ruimte. Ook kan het een uitwerking hebben op fysieke klachten. Tijdens deze workshop krijg je tips hoe je een klankschaal kunt gebruiken om zelf in contact te komen met stilte, ontspanning. Leren luisteren, leren voelen is van belang om een klankschaal goed te kunnen aanslaan. 

 

Wordt gehouden op:Over de docent

Hilda Postema geeft al 40 jaar full-time cursussen en opleidingen in Diepte Meditatie en Klankschalen opleidingen. Samen met haar partner Pieter Post hebben zij het Centrum Meditatieve Ontspanning opgericht in Lelystad. Hilda: op  jonge leeftijd heb ik ervaren dat door meditatie en aanverwante programma;s energie getransformeerd kan worden naar meer harmonie, creativiteit. Ook heb ik ervaren dat dagelijkse beoefening van meditatie er voor zorgt dat je een verruimd besef ban jezelf krijgt. Je bewustzijn bestaat uit verschillende lagen, je bent zowel een individu als een kosmisch wezen. Integratie van de verschillende lagen maakt je een vol-ledig mens.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Hilda Postema
Organisatie: 
Centrum Meditatieve Ontspanning
Woonplaats: 
Lelystad

Alle activiteiten van Hilda Postema, Centrum Meditatieve Ontspanning

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling