Ayurvedische voeding


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ayurvedische voeding
Ayurveda NU
Workshop, Duurzaamheid

"Wat je eet is wie je bent" Voeding en genezing zijn in de Ayurveda direct met elkaar verbonden. De Ayurvedische eeuwenoude en zeer uitgebreide kennis die uitgaat van de drie basisenergieen (dosha's). Ieder mens heeft dit in een eigen uniek verhouding in zich en heeft vandaar uit een op zijn/haar dosha's afgestemde voeding nodig. We hebben het over niet alleen een helende en balancerende voeding, maar ook een zeer smaakvolle, rijke en creatieve manier van voeden en koken.

Als vegetarisch/biologisch kok, restauranteigenaar en initiator van de biologisch/ vegetarische manier van koken binnen verschillende organisaties, heb ik tientallen jaren ervaring met, en kennis van alle aspecten van de “alternatieve” voedingsleer. De Ayurverdisch/Indiase keuken is voor mij hier altijd al een onderdeel van geweest en nu een specialisatie die mooi past in mijn Ayurvedische praktijk. In de ayurveda neemt is de rol van de spijsvertering van het grootste belang. UItgangspunt is dat elke vorm van ziekte (ook) zijn oorsprong heeft in het spijsverteringskanaal.

We beginnen met een aantal ontspanningsoefeningen en yoga houdingen die de spijsvertering activeren. Daarna vertel ik je wat over de ayurvedische voedingsleer en de eerste beginselen van de Ayurvedische keuken.Verder proeven en ervaren we de rijkdom aan kruiden binnen de Ayurveda en geef ik informatie over het samenstellen van een complete Ayurvedische maaltijd die aansluit bij jouw persoonlijke constitutie.

Wordt gehouden op:Over de docent

In mijn werk als wandelcoach, natuurcoach en healer, werk ik o.a. ook met lichaamswerk en massage. Ik coach mensen die op een omslagpunt in hun leven staan en heb daar verschillende manieren voor ontwikkeld. De rode draad in mijn werk is de natuur als spiegel voor innerlijke groei. De vormen van massage die ik aanbied zijn ayurvedische massage, intuitieve massage, voetenreflexmassage en metamorfose massage. Op Ecolonie heb ik er voor gekozen om de ayurvedische massage aan te bieden samen met evt. het gebruik van de svedana ( = oosterse stoomcabine).

Alle activiteiten van Ayurveda NU

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling