Effectieve Micro-organismen in huis & tuin


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Effectieve Micro-organismen in huis & tuin
Jan Vermeulen
Lezing, Duurzaamheid

Effectieve Micro-organismen zijn een mengsel van miljoenen opbouwende bacteriën, gisten en schimmels die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. Ze versterken elkaars gunstige werking. De EM-technologie wordt al meer dan 35 jaar met succes toegepast in meer dan 150 landen in een brede waaier van toepassingen in de land- en tuinbouw, sierteelt, biogasproductie, afvalverwerking, waterzuivering, dierenverzorging, voedselproductie, bijenteelt, huishoudens...

EM is een ontdekking van de Japanse landbouwprofessor Teruo Higa. Met EM gebruik je minder (of geen) detergenten, kunstmeststoffen of andere chemicaliën. Het resultaat is een hoge natuurlijke weerstand van bodem, plant, mens en dier. Er wordt meer verantwoord en duurzaam omgegaan met de natuur en zijn grondstoffen. Met EM herstel je het natuurlijk evenwicht in huis, in de bodem, bij planten en dieren en bij jezelf.

Het is werken/leven met de natuur en niet tegen de natuur!

Wist je dat je kunt schoonmaken met EM? Dat je op korte tijd je keukenresten kunt fermenteren tot een hoogwaardige bodemvoeding? Dat je een natuurlijke overvloed bekomt in je moes- of siertuin? Dat je de gezondheid van je omgeving, dieren en jezelf stimuleert?

Kom in deze lezing ontdekken hoe je zelf dagelijks met EM aan de slag kunt gaan in huis en tuin.

Alle activiteiten van Jan Vermeulen

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling