5 stap vergevingsproces


De informatie op deze pagina is verouderd. Vanaf 1 januari zal je op de website de informatie vinden over het Eigentijds Festival 2019 in Vierhouten. Sta je niet in ons bestand, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

5 stap vergevingsproces
Pauline Strijbis & Jos van Haarlem
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

Pauline Strijbis en Jos van Haarlem volgen beiden de opleiding tot Transpersoonlijke Coach en hebben al heel wat Bevrijdingworkshops meegemaakt bij Paul Goudsmit en Jane Tipping, zowel als deelnemer als assistent. Deze workshops gaan over jezelf bevrijden van onbewuste overtuigingen, die in het hier en nu regelmatig voor onverwachte reacties ten opzichte van jezelf en anderen kunnen zorgen. Er wordt onder andere gewerkt met de 5 stap van vergeving. Een vergevingstool gebaseerd op Een Cursus in Wonderen.

Tijdens het festival bieden we vergevingssessies aan. We begeleiden je met behulp van 5-stappen.

Het zijn hele mooie processen waarbij je eerst je emoties t.o.v. het issue (iets met een ander of jezelf) - in plaats van in te houden of te onderdrukken - volledig kunt uiten (ongecensureerd). Alleen dit is al bijzonder dat gewoon alles er mag zijn en je hierin helemaal ontvangen word. Vervolgens komen we aan bij de gevoelens die daaronder liggen en dan als vanzelf komt er een gebeurtenis uit het verleden bij je op. En toen heb je jezelf wat verteld bijvoorbeeld: "Ik deug niet" of "Ik ben niet om van te houden". Dit is een overtuiging geworden die je reacties op het leven hier en nu – vaak onbewust - nog bepalen, steeds ben je jouw overtuiging in relatie tot de buitenwereld of jezelf aan het bewijzen. Je zult ontdekken dat je je 'godzijdank' hebt vergist. Die overtuiging heb je als kind gemaakt om te overleven, maar is nu niet meer van waarde en is zelfs nooit waar geweest. Je vraagt vervolgens hulp om je overtuiging los te laten. En dan kunnen we terugkeren naar de waarheid over wat je werkelijk bent.

En zo neem je - in plaats van de ander, de situatie of jezelf te willen veranderen of te veroordelen - verantwoordelijkheid voor je gevoelens en kan je tot ware heling komen.

De dagen dat we geen workshops geven kun je ons op het healingveld vinden (maandagochtend en -middag, dinsdagmiddag en donderdagmiddag). Neem iets mee om op te zitten.

Over de behandelaar

Pauline Strijbis heeft een eigen bedrijf 'Liefde komt tot Leven'. Liefde komt via haar tot leven in dans (Biodanzafacilitator), in aanraking (Metamorfose Massage), in coaching (Transpersoonlijke Coach), in zorg voor het leven (Thuiszorg/Opruimcoach) en in creativiteit (Upcyclen). Pauline is ook medeoprichter van Ecodorp Bergen en besteed een groot deel van haar leven aan de opbouw van dit project. Op dit moment word zij enorm geinspireerd door de De Cursus in Wonderen en deelt hier graag over tijdens haar workshop en lezing. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Pauline Strijbis
Organisatie: 
'Liefde komt tot leven'
Woonplaats: 
Bergen

Alle activiteiten van Pauline Strijbis & Jos van Haarlem

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling