Indonesische Pijit / Massage

Indonesische Pijit / Massage
Stichting Aliran Tenaga Dalam
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Pijit (spreek uit: piedjit) maakt onlosmakelijk deel uit van de Indonesische / Indische cultuur, als techniek die bijdraagt aan een goede gezondheid. Er bestaan vele varianten binnen de pijit. De massage wordt altijd op maat toegepast.

Een korte massage op de schouders, zittend of staand tussen de andere dagelijkse handelingen door, hernieuwt kracht en vitaliteit. In huiselijke kring is pijit behalve heilzaam, ook een omgangsvorm om gezelligheid en saamhorigheid te laten blijken. In deze workshop leer je onder meer hoe jij een prettige houding kunt aannemen, en welke handgrepen je kunt gebruiken zonder je handen te veel te belasten.

Dynamische massage

Bij de traditionele vorm van pijit ligt de gemasseerde op een mat op de grond. De dynamische massage kenmerkt zich door stevige handgrepen, waarbij veelal de duimen wordt ingezet. Pijit wordt veelal gecombineerd met de toepassing van obat en jamu(helende kruidenmengsels). Zo wordt de massageolie veelal zelf op maat gemaakt, en zijn er heilzame dranken voor de geneeskrachtige inwendige mens.

De workshop leert je hoe je deze traditionele technieken kunt toepassen in je eigen thuissituatie.

Wordt gehouden op:Over de docent


Rich Eduard - Grondlegger en voorzitter van Stichting Aliran Tenaga Dalam. Meer dan twintig jaar deelt hij de cultuur van zijn Javaanse voorouders. Met veelzijdige kennis en bevlogenheid past hij zijn ervaring toe in workshops, healingsessies, lezingen, individuele begeleidingstrajecten, in binnen- en buitenland. Rich brengt de tradities die lang verborgen zijn gebleven op sprekende wijze tot leven en geeft daarmee zelf het voorbeeld van Tenaga Dalam,  Innerlijke Kracht.  

Josephine van Elten - Zeer ervaren energiewerker en ibu pijit. Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen en in het vormgeven van ceremoniën. Gediplomeerd als schilderdocent en kunstzinnig dynamisch counselor is Josephine veelzijdig en creatief. Bovendien is zij geroemd om haar kunde op het gebied van de Indische keuken. Josephine verstaat de kunst je op weg te helpen door zowel aanwezig te zijn als te laten gaan.  

Meer informatie

Organisatie: 
Stichting Aliran Tenaga Dalam
Woonplaats: 
Arnhem
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Stichting Aliran Tenaga Dalam

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling