[29] Geneeskrachtige Kruiden Leren Kennen, Ervaren en Eten!

[29] Geneeskrachtige Kruiden Leren Kennen, Ervaren en Eten!
[29] Geneeskrachtige Kruiden Leren Kennen, Ervaren en Eten!
Saskia Nieboer, De Groene Zon kruidenstudiecentrum
Workshop, Duurzaamheid

Eenvoudige aandoeningen kunnen meestal goed op natuurlijke wijze verholpen worden, en het mooie is: de huisapotheek groeit vaak direct om je heen! De Groene Zon ziet het als haar taak om de oude kennis over natuurlijke geneeswijzen levend te houden. Wij hebben een kruidenstudiecentrum met winkeltje en theeschenkerij in Groningen en zijn al sinds 1980 bezig met kruiden.
Workshopinhoud:

Kruidenwandeling over en rondom het terrein
Al wandelend ontdek je allerlei geneeskrachtige planten; je ziet ze groeien, kunt ze ruiken en soms proeven en leert van alles over hun werking op de gezondheid. Wij, ervaren kruidenvrouwen, vertellen je de geheimen van de natuur en je zult versteld staan over de diversiteit van de kruiden die we aantreffen. We vinden het geweldig leuk om onze kennis door te geven en doen dat met veel enthousiasme en de nodige humor. Na deze wandeling zal je de wereld heel anders bekijken.

Kruiden-EHBO in de tipi: kom gerust met kleine klachten
Elke dag kun je 2 uur lang bij onze tipi terecht met allerlei kleine klachten zoals verstuikingen, wondjes, diarree of verstopping, kleine verbrandingen, pijnen aan buik, hoofd, oren of spieren... Ook kunnen wij je ondersteunen bij lichte klachten zoals te veel prikkels opgedaan, onrust of stress. Wij behandelen dit soort klachten op natuurlijke wijze met een kompres, voetenbadje, kleiverband, geurbehandeling, bloesemremedie, kopje kruidenthee etc. Zo nodig sturen we je door naar de echte EHBO waar we uiteraard mee samenwerken. Lijkt het je leuk om te helpen? Ook dan ben je welkom om te assisteren bij de EHBO en zo wat extra kruidenkennis op te doen.

Kruidenwandelworkshop eetbare kruiden
Op en rondom het terrein groeien vele eetbare planten. Ga mee op onze zoektocht en ontdek al wandelend welke kruiden niet alleen eetbaar maar ook smakelijk zijn en hoe je ze op eenvoudige wijze kunt verwerken tot een lekker hapje. Uiteraard gaan we die maken samen met jullie!

De 'blote voeten' dokter onderweg, EHBO uit de natuur
Net als vroeger in China, waar lekendokters rondtrokken op blote voeten en allerlei aandoeningen genazen op natuurlijke wijze, zou het goed zijn als ieder mens kennis had van een aantal eenvoudige klachten en hoe je die met natuurlijke middelen kunt behandelen. Je krijgt bij deze workshop een overzicht op papier zodat je ook thuis aan de slag kunt met kruiden.

De brandnetel in de hoofdrol: leer die geweldige plant kennen!
De brandnetel is een plant die veel mensen haten. Begrijpelijk maar niet terecht want de brandnetel is ook heel geneeskrachtig en kan de gezondheid op verschillende manieren ondersteunen. We maken onder andere thee en een brandnetelarmbandje van de vezels.

Vlas / lijnzaad in de hoofdrol: leer o.a. een kompres maken
Wellicht draag je kleding van linnen of gooi je regelmatig lijnzaad door je eten. In deze workshop leer je het vlas c.q. het lijnzaad beter kennen; hoe kun je lijnzaad het beste eten om er optimaal profijt van te hebben en hoe maak je een kompres met lijnzaad? Dat zou ieder mens volgens ons moeten weten.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Saskia Nieboer
Organisatie: 
De Groene Zon
Woonplaats: 
Groningen
Telefoonnummer: 
050-5491848
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling