Geneeskrachtige kruiden leren kennen, ervaren en eten!

Geneeskrachtige kruiden leren kennen, ervaren en eten!
Geneeskrachtige kruiden leren kennen, ervaren en eten!
Saskia Nieboer, De Groene Zon kruidenstudiecentrum
Workshop, Duurzaamheid

Eenvoudige aandoeningen kunnen meestal goed op natuurlijke wijze verholpen worden en het mooie is: de huisapotheek groeit vaak direct om je heen! De Groene Zon ziet het als haar taak om de oude kennis over natuurlijke geneeswijzen levend te houden. Wij hebben een kruidenstudiecentrum met winkeltje en theeschenkerij in Groningen en zijn al sinds 1980 bezig met kruiden.. 

Kruidenwandelingen: Ga met ons mee op een inspirerende wandeling over en rond het festivalterrein! Ervaren kruidenvrouwen vertellen je de geheimen van de natuur en je zult versteld staan over de diversiteit van de kruiden die we aantreffen. Daarnaast kun je wandel-workshops volgen over eetbare kruiden.

Kruidenworkshops: Sommige planten verdienen echt dat iedereen ze kent en leert toepassen. Daarom kun je deze keer meer leren over de brandnetel en het lijnzaad. Interessant en nuttig!

Kruiden-ehbo: Op het festival kun je dagelijks twee uur lang terecht met eenvoudige aandoeningen zoals verstuikingen, wondjes, diarree of verstopping, kleine verbrandingen, pijnen aan buik, hoofd, oren of spieren... Ook kunnen wij je ondersteunen bij lichte klachten zoals te veel prikkels opgedaan, onrust of stress. Wij behandelen dit soort klachten op natuurlijke wijze met een kompres, voetenbadje, kleiverband, geurbehandeling, bloesemremedie, kopje kruidenthee etc.

Workshop inhoud:

Kruidenwandeling over en rondom het terrein

Al wandelend ontdek je allerlei geneeskrachtige planten; je ziet ze groeien, kunt ze ruiken en soms proeven en leert van alles over hun werking op de gezondheid. Wij vinden het geweldig leuk om onze kennis door te geven en doen dat met veel enthousiasme en de nodige humor. Na deze wandeling zal je de wereld heel anders bekijken.

Kruiden-EHBO in de tipi: kom gerust met kleine klachten

Elke dag kun je 2 uur lang bij onze tipi terecht met allerlei kleine klachten. Wij gaan ze behandelen met eenvoudige kruidenmiddeltjes zoals een kompres met kruiden of klei, kopje thee, voetenbad of de geur van etherische olie. Zo nodig sturen we je door naar de echte EHBO waar we uiteraard mee samenwerken. Lijkt het je leuk om te helpen? Ook dan ben je welkom om te assisteren bij de EHBO en zo wat extra kruidenkennis op te doen.

Kruidenwandelworkshop eetbare kruiden

Op en rondom het terrein groeien vele eetbare planten. Ga mee op onze zoektocht en ontdek al wandelend welke kruiden niet alleen eetbaar maar ook smakelijk zijn en hoe je ze op eenvoudige wijze kunt verwerken tot een lekker hapje. Uiteraard gaan we die maken samen met jullie!

De 'blote voeten' dokter onderweg, EHBO uit de natuur 

Net als vroeger in China, waar lekendokters rondtrokken op blote voeten en allerlei aandoeningen genazen op natuurlijke wijze, zou het goed zijn als ieder mens kennis had van een aantal eenvoudige klachten en hoe je die met natuurlijke middelen kunt behandelen. Je krijgt bij deze workshop een overzicht op papier zodat je ook thuis aan de slag kunt met kruiden.

De brandnetel in de hoofdrol: leer die geweldige plant kennen!

De brandnetel is een plant die veel mensen haten. Begrijpelijk maar niet terecht want de brandnetel is ook heel geneeskrachtig en kan de gezondheid op verschillende manieren ondersteunen. We maken onder andere thee en een brandnetelarmbandje van de vezels.

Vlas / lijnzaad in de hoofdrol: leer o.a. een kompres maken

Wellicht draag je kleding van linnen of gooi je regelmatig lijnzaad door je eten. In deze workshop leer je het vlas c.q. het lijnzaad beter kennen; hoe kun je lijnzaad het beste eten om er optimaal profijt van te hebben en hoe maak je een kompres met lijnzaad? Dat zou ieder mens volgens ons moeten weten.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Saskia Nieboer
Organisatie: 
De Groene Zon
Woonplaats: 
Groningen
Telefoonnummer: 
050-5491848
E-mailadres: