[40] Zelfheling, Landschapsheling, Werken met Elementwezens, Innerlijke Ontwikkeling

[40] Zelfheling, Landschapsheling, Werken met Elementwezens, Innerlijke Ontwikkeling
[40] Zelfheling, Landschapsheling, Werken met Elementwezens, Innerlijke Ontwikkeling
Nicolaas de Jong, Jaspis School
Workshop, Mystiek

Marion Groenendal en Nicolaas de Jong van de Jaspis School verbinden de esoterische tradities van oost en west met elkaar. Marion vanuit het Tibetaans boeddhisme, Reiki en de Healing Tao, Nicolaas vanuit de Kelten, Germanen, Indianen, Tempeliers en Antroposofie. Marion werkt als practitioner en instructor in de Healing Tao, Reiki, Quantum Touch en hypnotherapie. Zij werkt met de muziek vanuit de horoscoop.Nicolaas geeft opleidingen in innerlijke ontwikkeling, werken met elementwezens en landschapsheling. Hij werkt met kunstzinnige methoden om jezelf innerlijk te ontdekken, vanuit de astrosofie, dat is toegepaste astrologie die je in klank en ritme je binnenwereld doet beleven. Deze integratie van oost en west maakt de Jaspis School een moderne mysterieschool.

Workshopinhoud:

Beleef de Elementwezens aan een Plant
Planten worden gevormd door natuurgeesten die vanuit de vier elementen werken. Dat zie je normaliter niet. Pas als je je hart en ziel openzet, kun je deze wezens waarnemen. We doen dat door improviserend samen te zingen en dan waar te nemen. Vervolgens boetseren we die waarnemingen uit en zo 'zien' we ze. We vergelijken elkaars waarnemingen en bespreken het. Dat geeft ons net zo’n pret als deze elementwezens zelf. En die waarnemingen raak je nooit meer kwijt.

Wek je Zelfheling met Quantum Touch
De simpele maar doelmatige handvatten voor heling met Quantum Touch® worden voorgedaan en geoefend. Natuurlijke bronnen worden daarbij aangesproken en toegepast op jezelf en ook op anderen. Je werkt met adem, kleur en klank. En met aandacht, je afstemmen op en resoneren met een positieve intentie. Praktisch, doeltreffend en superleuk om te doen. Het helpt je om blijer, zelfverantwoordelijker en gezonder in je leven en je werk staan. Voorkomt ziekteverzuim en werkt preventief, voor jezelf of een ander. – nuchter – helder – bewustzijnstechnieken – ademtechnieken – voor iedereen te leren – en natuurlijk je doelen bereiken. Complementair, aansluitend, Mindful, Heartful, Joyful.

De Landschapsengel waarnemen
Energetische landschappen in de natuur maar ook in je leefomgeving worden beheerd door engelen van Moeder Aarde, de landschapsengelen. Zij werken vanuit drie plaatsen in het landschap. Wanneer je die kunt vinden, dan kun je ook invoelen hoe het met het landschap gaat, en of en hoe je er iets aan kunt toevoegen of veranderen. Zo bedrijf je energetische landschapsheling. We gaan de engel op haar punten waarnemen, ieder op zijn eigen wijze. Dit kun je dan op andere plaatsen ook toepassen.

Beleef de Sterrenbeelden als je Idealen
We nemen van voor onze geboorte de krachten van de sterrenbeelden in ons mee en vormen er onze idealen mee. De sterrenbeelden bestaan namelijk uit kolonies van geestelijke wezens waartoe wij voor onze geboorte ook zelf hoorden. Maar die idealen zitten diep in ons verborgen, en worden alleen gewekt op bepaalde momenten. We gaan enige sterrenbeelden in muziek en gebaren beleven, waardoor ze makkelijker toegankelijk worden. Vervolgens gaan we ze met een geleide meditatie ook daadwerkelijk in ons beleven. Dat brengt je naar innerlijke gebieden waarvan je nauwelijks vermoed hebt dat je die hebt. Ontdek jezelf op een nieuwe manier.

Innerlijke Glimlach Meditatie met Muziek
De Innerlijke Glimlachmeditatie vanuit de Healing Tao helpt je zacht en oordeelloos naar binnen kijken en je organen te ervaren. Het ritmische lierspel begeleidt je naar de organen. Chi training oftewel Levenskracht-training, Chi Kung voor contact met je organen, spieren en pezen en een goede doorstroming. Het gaat om jezelf accepteren in liefde. De Innerlijke Glimlachmeditatie verzacht je in ziel en leden, en helpt je je eigen zieleroerselen beter te kennen.

Dansen voor de Landschapsdeva
Energetische landschappen in de natuur maar ook in je leefomgeving worden beheerd door engelen van Moeder Aarde, de landschapsengelen of.... deva’s. Zij werken vanuit drie plaatsen in het landschap, en van hieruit ordenen ze de levensstromen door de elementwezens aan te sturen. We gaan de ritmische dansen van deze elementwezens rond een van haar punten uitvoeren. Zo versterken we hun werkingen en bedrijven we energetische landschapsheling. Dit kun je ook op andere plaatsen toepassen. 

Een Yoga door de Zintuigen met Boetseren
Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je nagaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken naar je organen, chakra’s en wat er in je wil leeft aan weerstanden en idealen. Je leert paden in jezelf gaan, waardoor je ook in het dagelijks leven meer mogelijkheden hebt om te reageren op situaties. En je groeit hierdoor innerlijk. 

Beleef je Horoscoop in Muziek
Heb je moeite met het begrijpen van een horoscoopkaart? In deze workshop leggen we eerst beeldend uit hoe de onderdelen ervan met jezelf samenhangen. Nog duidelijker wordt het wanneer we die onderdelen in ritme en muziek laten beleven. We laten je de Ascendant, de zon en de maan beleven, en ook andere planeten. Dat geeft handvatten op jezelf. Dit zijn  verstilde klankpatronen. En dit kunnen we laten beleven in ritmen en klanken, zodat je nog dichter bij je eigen binnenwereld komt. Je leert je eigen ziel er beter door kennen.  

Muziek en Dans naar je Organen
Na een korte inleiding hoe een planeet werkzaam is in je organen en chakra's, maken we ritme en muziek en zingen op relevante teksten, waardoor je je met ingeleefde bewegingen en dans op het betreffende orgaan en chakra kunt afstemmen. Dit is een meditatie die met de planeetmuziek wordt begeleid op de trommel en lier. Hierna stemmen we ons af op de specifieke sterrenbeelden voor die dag, die we ook in klanken en ritmen kunnen beleven. Hierop bewegen we met specifieke gebaren, zodat je met hen nauwer contact kunt krijgen.  

Een Yoga door de Organen met Boetseren
Je eigen binnenwereld van organen is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Toch bepalen zij sterk onze stemmingen en wijzen van reageren op nieuwe impulsen. Leer je hun werkingen kennen, dan kun je dit toepassen op jouw wijze van reageren. Je wordt er meester over in plaats van dat je je constant door bepaald gedrag laat beheersen dat je niet verder brengt. In deze workshop krijg je biografische vragen naar de organen, die je met boetseren stap voor stap bewust kunt maken. Zo ontstaat een yoga van de organen: je leert de weg in jezelf kennen en ook gaan. 

De 4 Sterrenwegen als Inwijdingspaden
Je sterrenbeelden zijn de oorzaak van je zelf meegenomen idealen. Maar hoe vind je jezelf nu terug in die sterbezaaide nachthemel? Er zijn vier sterrenwegen aan de hemel te vinden die elk samenhangen met een van je lichamen (fysiek, leven, ziel en geest) en die ook de handvatten bieden om je met hen in jezelf in te wijden. Met gerichte scholing kun je je die eigen maken. In deze workshop worden de wegen kort beschreven, en gaan we de sterrenbeelden aan een van deze wegen ook meditatief innerlijk beleven door een geleide meditatie.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nicolaas de Jong
Organisatie: 
Jaspis School
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
06-40228769
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling