[37a] Healing Tao: Aarden, Ontspannen, Thuiskomen bij Jezelf

[37a] Healing Tao: Aarden, Ontspannen, Thuiskomen bij Jezelf
[37a] Healing Tao: Aarden, Ontspannen, Thuiskomen bij Jezelf
[37a] Healing Tao: Aarden, Ontspannen, Thuiskomen bij Jezelf
Akki Colenbrander
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

In deze workshops geven we aandacht aan de basis van de Healing Tao: aarden en centeren, het opschonen en voeden van je organen, de krachtigste punten op je meridianen, en het oefenen van een liefdevol accepterende grondhouding naar jezelf. De eenvoudige taoïstische oefeningen en geleide meditaties hebben een enorm diepgaand effect: afhankelijk van het accent is dat bijvoorbeeld diepe ontspanning voelen, stevig geaard zijn, of het centrum in jezelf weten te vinden. Je krijgt praktische handreikingen om dit toe te passen in je dagelijkse bestaan. Doordat elke workshop een andere insteek heeft, zijn ze alle zes afzonderlijk voor iedereen te volgen, maar zeker ook interessant om als serie te doen of een selectie ervan.

Neem zelf een yogamatje mee en een dekentje.

Workshopinhoud:

Happy souls
Veel mensen herkennen dat wel: dat je emoties er soms met jou vandoor gaan. Maar wie heeft er in jouw lichaam feitelijk het beheer daarover? En hoe kun je daar invloed op uitoefenen? In deze workshop doen we de basismeditatie van de Healing Tao met zachte strekkingen van de meridianen, die ontstane blokkades weer in evenwicht kan brengen. We starten met korte chi kungs, waarbij je informatie krijgt over de taoïstische principes achter de meditatie. Kom er achter hoe je weer balans brengt bij de bestuurders van jouw emoties.
Neem voor de zekerheid een matje en evt. een dekentje mee.

Diepe ontspanning 1
Een druk leven, stress, de kick van deadlines, koffie en films jagen adrenaline door ons lijf. Ons systeem staat in een permanente stand van paraatheid. Dit zet zich vast in o.m. de fascia rondom de organen. In deze workshop kijken we hoeveel ons systeem hiervan wil laten varen. We doen gerichte, zachte bewegingen en brengen op een subtiele manier verschillende delen van het lichaam in zijn natuurlijke trilling. Met name de organen spreken we aan door de basismeditatie van de Healing Tao te combineren met psoas-oefeningen. Zo bereiken we een diepe ontspanning. 
Breng een matje en evt. een dekentje mee.

Stevige aarding
Ervaar hoe het voor jou is om stevig geaard te zijn. Land. Wortel je voeten. Heb benen als een boomstam. Een blij bekken met bodem. En sappiger psoasspieren die die gelukkige boodschappen met plezier doorgeven aan de rest van je lijf. Maak kennis met eenvoudige en vérrijkende oefeningen die jouw lichaam de mogelijkheid geven te aarden. Soms kan het ontroerend zijn, als je systeem zich herinnert hoe het ook al weer was om het contact met de aarde te ervaren. Alsof je terug bent van weggeweest. Welkom in jezelf en op deze plek op aarde.

Terug naar je rug
Ogen op steeltjes, turend in een computerscherm of op je smartphone. Ogen die continu de omgeving aftasten. Met deze naar voren gerichte houding leven we vooral buiten onszelf in plaats van in ons lichaam, en handhaven we onze doe-stand. Eenvoudige taoïstische oefeningen nodigen je uit terug te keren naar jezelf en samen te vallen met je lijf. Ervaar hoe dat is om minder naar buiten gericht te zijn. Wie weet ga je meer achter jezelf staan, maak je zo makkelijker keuzes vanuit jouw kern; beweeg je weer vanuit jezelf. 
Breng een matje en een dekentje mee.

In harmonie met je natuur
De Harmoniserende chi kung is een meditatie in beweging: een serie bewegingen met een vaste volgorde die je eindeloos kan herhalen. Het brengt je uit je hoofd, in een zalige flow én het harmoniseert de hersenhelften, de emoties en je fysieke gestel. We bootsen de kringloop van de natuur na in beweging en strekken zowel de ledematen als ook de meridianen. Doel is om die trilling te bereiken die passend is bij jouw oorspronkelijke natuur, waardoor je op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak meer harmonie ervaart. 
Neem voor de zekerheid een matje en evt. een dekentje mee.

Diepe ontspanning 2
Zink in je inner core. Ontdek de stilte van het hart. De zachtheid van je nieren. Vertraag. Verstil. Aan het einde van dit lange, overvloedige weekend duiken we de diepte in, op zoek naar de stilte in onszelf. We dagen de diepliggende psoasspieren uit zich te sterken en vervolgens over te geven aan de zwaartekracht. Zachte oefeningen en meditaties spreken hart en nieren aan, met beide hun eigen kwaliteiten. 
Breng een matje en een dekentje mee.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Akki Colenbrander
Woonplaats: 
Rotterdam
Telefoonnummer: 
-
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling