[08] Didgeridoo Leren Spelen, Klankconcerten en Workshops Helende Klank

[08] Didgeridoo Leren Spelen, Klankconcerten en Workshops Helende Klank
[08] Didgeridoo Leren Spelen, Klankconcerten en Workshops Helende Klank
[08] Didgeridoo Leren Spelen, Klankconcerten en Workshops Helende Klank
Didgeridoo Werkplaats, Hugo van der Hout met Jan Roelofs en Charles Kemper
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Veel mensen voelen zich aangetrokken door de oertonen van de didgeridoo, ze voelen hoe het geluid "binnenkomt", worden er rustig van en zijn geraakt door het effect dat het op ze heeft. In ieder geval overkwam het mij (al weer wat langer geleden). Ik hoorde de didgeridoo klinken in een grote hal en was al snel verkocht! 


Het effect van zelf gaan spelen is nog weer anders dan het alleen horen van de klank: het didgeridoo spelen met behulp van de "circulaire" ademhaling kan een bijzondere ervaring zijn, je bent doorlopend verbonden met de klank door middel van je doorgaande ademhaling en er kan een diepe rust ontstaan. Als je met andere mensen samenspeelt kan dit effect nog toenemen: je kan opgaan in de klank. Didgeridoo Werkplaats geeft workshops waar je kan leren didgeridoo spelen, zowel voor beginners als voor mensen die al een beetje kunnen spelen, ook geven we klank/healingconcerten en workshops zelfheling met klank!

Workshopinhoud

Didgeridoo leren spelen, beginners deel I
Deze beginnersworkshop gaat over de basis van het didgeridoo spelen: de basic drone, gebruik van stem en veel aandacht voor de circulaire ademhaling! Didgeridoo’s zijn aanwezig. Met deze workshop krijg je veel technieken en mogelijkheden aangereikt.

Didgeridoo leren spelen, beginners deel II
Meer aandacht voor de circulaire ademhaling, ritmes, klankkleur en samenspelen! Voor iedereen die de beginnersworkshop heeft gevolgd of die al een beetje kan spelen. Didgeridoo's zijn aanwezig.

Didgeridoo leren spelen, beginners deel III
Voor wie de beginselen van de circulaire ademhaling kan toepassen: meer samenspelen, ritmes, klankkleur en een paar gevorderde technieken. Didgeridoo’s zijn aanwezig.

Zelfheling met klank
Zowel het menselijk lichaam als de menselijke geest zijn ontvankelijk voor de trillingen van klank. Je eigen stem is daarbij een wonderbaarlijk instrument, want de intentie waarmee je een klank maakt drukt zich uit in het geluid. Of je het nu beseft of niet: de klank doet zijn werk. Door de resonantie van geluid in lichaam en geest kun je de heling uitnodigen waar je behoefte aan hebt. In deze workshop spelen we met melodie, harmonie en ritme door middel van stem en eenvoudige instrumenten. Laat je door jezelf verrassen!

Klankconcert
Al een paar jaar geven Hugo van der Hout en Jan Roelofs "Klank-Healing-Lig-Concerten", nu ook weer aangevuld met didgeridoospeler Charles Kemper. Deelnemers liggen ontspannen op een matje en laten de klanken van stem, didgeridoo's, klankschalen, trommel en andere instrumenten hun heilzame werk doen. Laat je meevoeren in de ruimte van de klank: je komt helemaal in het moment en dankzij de intuïtief gemaakte klanken ga je een diepe rust en ontspanning ervaren. Heling kan plaatsvinden....

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Hugo van der Hout
Organisatie: 
Didgeridoo Werkplaats
Woonplaats: 
Zutphen
Telefoonnummer: 
06 12162583
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling