[20b] Landen in Jouw Inheemse Wortels

[20b] Landen in Jouw Inheemse Wortels
[20b] Landen in Jouw Inheemse Wortels
[20b] Landen in Jouw Inheemse Wortels
[20b] Landen in Jouw Inheemse Wortels
Jan-Pieter Schreur, School van Ascensie
Workshop, Mystiek

Wij Nederlanders zijn een wijs en oud handelsvolk, maar vaak nog zoekende naar onze identiteit. We vinden herkenning in inheemse volkeren in alle uithoeken van de planeet, maar waar liggen onze wortels? Wie zijn wij, wat is ons karma en rol in het geheel?

Dit is de overkoepelende lijn in het aanbod voor eigentijds festival van 2019. In een zestal workshops behandelen we verschillende onderwerpen en thema's met als doel, meer van de inheemse geschiedenis boven te halen, en bieden een ruimte waarin jij meer kunt leren over jouw eigen inheemse wortels. Want iedereen op aarde is inheems, alleen wij in de westerse wereld zijn dat voor een lange tijd vergeten, ontheemd en daardoor zoekende geraakt.

Via lezingen worden nieuwe velden geopend, middels een aantal helende reizen kun je in jou mannen- of vrouwenlijn reizen om te ontdekken of het tijd is om jouw stamoudste te ontmoeten. En via systeem opstellingen trachten we oude blokkades die daaruit boven zijn gekomen te helen, zodat de inheemse krachten weer bestaansruimte krijgt in deze tijd.

Wij van de school van ascensie spelen een rol in de transitie van planeet aarde. We spelen in op actuele thema's. Behalve persoonlijke ontwikkeling, richten wij ons vooral op collectieve vraagstukken die van belang zijn voor het verwelkomen en uitdragen van de nieuwe aarde.

Mijn naam is Jan Pieter Schreur, Aeréon. Via verschillende reizen kwam ik uiteindelijk in contact met een oud collectief van Friese voorouders. Nu voel ik mij geroepen hun verhaal te delen, en het gedachtengoed uit te dragen. Ik ben auteur, sjamaan, begeleider van het levenswiel, energetisch architect en ontwikkelaar van bezielde healing-tools en creaties.

Workshopinhoud

De inheemse wortels van Nederland
In deze energetisch activerende lezing doorlopen we het verborgen verhaal van Nederland. Doordat de verhaallijnen veelal zijn doorbroken, kunnen we niet volledig komen bij de kracht van onze inheemse voorvaders. Elke Oerstam vertegenwoordigt een kosmische kleur, en speelt een rol in het geheel. Wat is die van ons, en beter nog, wat is die van jou? We sluiten af met een helende reis waarin jij in één van je voorouderlijke lijnen reist om te ontdekken waar jouw oorsprong ligt van de mannenlijn en/of vrouwenlijn, zodat je die krachten naar het nu kunt halen, en jouw inheemse wortels helemaal kunt opeisen.

Elfenspel, opstellingen met natuurwezens
In onze reis naar volwassenheid raken velen de verbinding met de natuurwezens kwijt, een verbinding die voor kinderen zo normaal en waardevol is. Op speelse wijze brengt het Elfenspel via systeemopstellingen je daarmee in contact. Je krijgt weer toegang tot de wijsheid, krachten en magie die de natuurwezens graag met ons delen. We spelen twee rondes en behandelen dan een collectieve vraag, of laten het spel zelf de richting bepalen, zodat we gaan ontdekken wat de natuurwezens aan ons willen laten zien. Het spel maakt gebruikt van ‘het veld’, een ruimte die de fysieke realiteit doet bewegen.

Landen in je inheemse wortels
De aarde werd in oorsprong bewaakt door 13 Oerstammen. Elke Oerstam vertegenwoordigt een andere kosmische kleur. Langzaam werden deze inheemse stammen verdreven van hun plek, en raakten ze vervreemd van hun ware identiteit en kracht. Ze raakten de verbinding met de oorsprong van hun wortels kwijt, en daarmee ook de samenwerking met elkaar. In deze workshop gaan we via systeemopstellingen verbindingen leggen tussen ons en de oude laag van voorouders die over ons waakt. Welke stammen willen opnieuw landen? Dit is een vervolg op de activerende lezing over de inheemse wortels, maar kan ook los gevolgd worden.

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jan Pieter Schreur
Organisatie: 
School van Ascensie
Woonplaats: 
Overberg
Telefoonnummer: 
0645288727
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling