[43] Diadans M/V: Autonomie, Eigenwaarde, in Vrede Zijn, Vrij om te Staan

[43] Diadans M/V: Autonomie, Eigenwaarde, in Vrede Zijn, Vrij om te Staan
[43] Diadans M/V: Autonomie, Eigenwaarde, in Vrede Zijn, Vrij om te Staan
[43] Diadans M/V: Autonomie, Eigenwaarde, in Vrede Zijn, Vrij om te Staan
[43] Diadans M/V: Autonomie, Eigenwaarde, in Vrede Zijn, Vrij om te Staan
Anneke Wittermans, Diadans en Stichting Beweegreden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Anneke Wittermans traint mensen al dansend in eigenwaarde. Motiverend, eigenzinnig en met humor schept zij dansend een veld, waarin zij op een speelse manier persoonlijke ongemakken bespreekbaar en hanteerbaar maakt.

Workshopinhoud

Diadans; Liefdeskracht van Discipline
Laat openingen in uw samenzijn zodat de hemelwind tussen u danst. Kahlil Gibran Discipline geeft ons ruimte, de verbinding houden we samen in orde, waarin wij beide een maat vinden die ons past. Vrij en toch verbonden zijn. Uitnodigen is een open ruimte creëren, niet ingevuld, opdat wij elkaar kunnen ontmoeten. Als ik de ander teveel tegemoet kom, me voorover hel, word ik uit mijn eigen midden getrokken en voelt de ander zich eerder belaagd dan welkom. De vormvaste Diadans vraagt oefening, geduld en biedt ruimte om oprecht te synchroniseren.

Diadans: Recht op staan, in het midden
Natuurvolken dansen, hun voeten spreken met de aarde, de gebaren zeggen meer dan duizend woorden, de ruggengraat en kruin verbinden zich met het hemelruim. Staan: rechtop en oprecht, evenveel gewicht op ieder been plaatsen. Juist het actief rechtop plaatsen van de voeten zodat de kracht, weer terugkaatst en ik deze weer kan benutten. Ik ben het middelpunt van mijn besluiten, als ik in mijn fysieke as kan staan. Dansen is energie opwekken . Diadans doet levenssappen stromen.

Vrijgeven, een geschenk voor Vrede
"Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, die worstelen met loslaten, is inzicht over Vrijgeven een verademing. Waar loslaten je met lege handen achterlaat daar geeft Vrijgeven het besef van eigen keus en eigen waarde." Vrijgeven is kiezen, is liefhebben en zorg dragen, is de verbintenis vieren. Bij vrijgeven is de waarde die we behouden verrijkend. Vrijgeven is in vrede zijn met dierbare. Vrijgeven en de stappen die daarvoor nodig zijn, luchten op. Vrijgeven lukt als de waarde bewaard kan blijven. Als we de focus richten op wat ons dierbaar is. Het behartigen van harten belangen. Zo krijgen we sturing, kompas en compassie. We koesteren de waarde en gunnen onszelf en de ander een autonoom en vrij bestaan. Het vraagt ons om te gaan met pijn, kwijtschelden van schuldgevoelens, die ons alleen doen bevriezen. Het is in beweging komen om ons te verzoenen en vrede te sluiten zodat we beide vol waarde leven kunnen.

Diadans: Sensueel en Vitaal
Seksualiteit vraagt om te kunnen waarnemen en aangeven van eigen grenzen. Het feest kan beginnen als ik wakker in mijn lijf ben. Het is essentieel om een goede sapstroomhuishouding te ontwikkelen om in het eigen lichaam te kunnen gedijen. Sensualiteit vraagt om te investeren in eigen haard, aard, vuur en sapstromen. Dansen is een heerlijke manier om te verfijnen en specifiek te zijn om het eigen lichaam te bezielen. Ontdek je eigen sensualiteit Gun jezelf een blos op je wangen en stralende ogen van pret. Dan genieten anderen ook van jou. Je bent mooi als je lichaam levendig straalt.

Geheim minnaarschap, geheim maar niet stiekem
Geheim betekent niet stiekem, maar eerder verborgen. Heb jij de neiging om verliefd te worden op mannen of vrouwen die niet single zijn? Mondt dat soms uit in een liefdesrelatie; platonisch, erotisch of seksueel van aard? Dergelijke relaties zijn vaak pijnlijk voor alle betrokkenen. Geheim minnaarschap kan in een mensenleven van grote betekenis zijn, een geschenk en last die eenzaam gedragen wordt. Ben je gevallen voor iemand die niet single is? Wil de ander zich laven aan jouw levenslust, wil jij je laven aan de liefde en het verlangen? Hoe werkt het en hoe gaan we hiermee om?

Diadans: Mammae, het voedende principe
De diepere betekenis van (alle) borsten, tepels, amazones, borstvoeding. Tepels zijn gevoelige sensoren, ze staan in verbinding met de stilte van de Melkwegsterren. In de tussenwereld, waar onze voormoeders op ons toezien. Weten wanneer iets je voedt en wanneer iets je niet voedt, is essentieel! Voeding verandert in gif als je het niet kan opnemen, verteren of uitscheiden. Diadans herstelt de Mammae, de boezem en tepels in ere. Deel je rijkdom en geef je grens aan, activeert je levenslust, weet wat van harte belang is! http://www.beweegreden.org/mammae.html

Levenselixer, kracht van creërend vermogen
Aangesproken worden in mijn kernkracht. Tot de bodem gaan en daar de veerkracht vinden om weer op te staan. Dat is wat ik al dansend leer. Als ik goed in het bekken woon, geeft het me de vrijheid om alle kanten op te kunnen gaan. Het geeft me incasseringsvermogen en veerkracht om ook na tegenslagen weer op te kunnen staan. Kan jij jezelf aanspreken om jouw unieke talent te ontwikkelen en jouw specifieke kracht uit te bouwen? Ontdek Diadans en neem waar dat een kleine verandering in motoriek ook jou vleugels geeft om tot bloei te komen. Ontdek jou sensualiteit en laat jouw creativiteit bloeien. Het is spannend al dansend te synchroniseren in het bekken. Als bekkenkrachten samenstromen is het een feest van levensenergie.

Diadans: Mysterie van de vrouwenlijn
De mystiek van de vrouwenlijn raakt ons allemaal: Alle mensen hebben een lange lijn van voormoeders, die helemaal terugvoert naar de eerste vrouw. De lijn van voormoeders is nimmer onderbroken. Wie zelf moeder van een dochter is, vormt een schakel in deze lange lijn van vrouwen. Vrouwen die geen kinderen hebben gekregen zijn de laatste van de vrouwenlijn. Als een vrouw alleen zonen baart, is zij ook de laatste vrouw van de vrouwenlijn. Mannen zijn allen de laatste van hun moeders lijn, al hun kinderen zijn verbonden met de vrouwenlijn van hun vrouw. http://www.beweegreden.org/ode.html . Wat betekent de positie die jij hebt in de vrouwenlijn voor jou?

Interactieve lezing: Ode aan de laatste van de vrouwenlijn [Grote Tent]

Verborgen drijfveren van de Grootmoeders
Ieder mens is uniek. Van de voormoeders komen verborgen drijfveren. Kies uit de stroom wat bij je hoort en wat je in de wereld wilt uitstralen. Elke vrouw in de lange lijn van voormoeders is een filter die een deel van deze stroom doorlaat. Neem niet alles op; laat roerselen rusten waar ze thuis horen. Balsem ze en schenk genade. Verfijn wat je wel opneemt, vorm het in een speerpunt voor de toekomst. Ken de drijfveren van jouw grootmoeders, leer het vermogen van jouw voormoeders herkennen. Ontwikkel jouw talent en jouw kracht. Dans in de voetsporen van je voorouders en ontmoet jouw levensbestemming.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans en Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
06-15081719
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling