[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan

[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
[28] Mannenwerk: Als Man Bewust in het Leven Staan
Wubbe H Veldhuis en Theo Bongers, Reis van de Man & Ewald Wagenaar, Stichting Odysseus Mannenwerk
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Diverse workshops in het teken van zelfonderzoek en bewustwording, gericht op de hedendaagse man die zich hierin wil ontwikkelen. Het contact met andere mannen kan verfrissend zijn en je zult ontdekken dat mannen veel met elkaar blijken te delen. 

Workshopinhoud

Wat vrouwen willen
Er wordt van alles (en vaak lacherig) beweerd over wat vrouwen willen. Iedere man lijkt dat in de praktijk echter zelf te moeten uitzoeken. Ergens tussen het leren van harde lessen en het lezen van een boek moet iedere man zijn eigen inzichten verwerven. In deze workshop kijken we naar de inzichten van elkaar over wat we samen van vrouwen weten. We wisselen uit wat ieder van ons heeft geleerd en we vertellen elkaar onze verhalen. Wat is jouw inzicht over vrouwen en je omgang met hen dat je aan andere mannen kan geven?
Onder leiding van Ewald Wagenaar inventariseren we onze gezamenlijke kennis en bieden we dat elkaar aan. Ewald: "Als iemand me nu had verteld wat ik nu over vrouwen weet, had mijn leven er anders uit gezien en had ik betere beslissingen genomen. Mij was dan leergeld bespaard gebleven. Daarom breng ik graag kennis bijeen zodat mannen ervan - en van elkaar dus - kunnen leren. Ik blijf nog steeds leren van andere mannen..." Begeleider: Ewald Wagenaar. Duur: 1,5 uur.

Mannen aan het ontbijt
Start de dag met je broeders. Het mannenontbijt rond het vuur was voorheen een prachtig ankerpunt op het Eigentijds Festival in Vierhouten. Opnieuw gaan we ons verbinden tijdens het ontbijt. Neem plaats rond het vuur, maak je eigen ontbijt. En bereid je voor op de dag die gaat komen, alleen, in stilte of samen met andere mannen. We vragen een kostendekkende vergoeding voor deelname. Begeleiders: Wubbe H Veldhuis en Theo Bongers. Duur: 1,5 uur.

De Kracht van de man - voelen en ervaren van jouw levenskracht
In deze workshop gaan we onze levenskracht opstellen. We gebruiken onderdelen uit het Human Design systeem. Je voelt en ervaart wat jouw unieke kwaliteiten zijn en waar je open en ontvankelijk bent voor de energie van buitenaf. Het is een speels en interactief spel dat bewustzijn geeft op wie je bent en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Mocht je van te voren al interesse hebben in wat Human Design inhoudt, dan vind je informatie op mijn website. Je kunt daar ook je Human Design chart aanvragen zodat je al wat voorkennis hebt. Dat helpt je in deze workshop. Aanvragen gaat via https://coachingmetcompassie.nl/chart-aanvragen/. Docent: Theo Bongers (Reis van de Man). Duur: 1,5 à 1,75 uur.

Wat is eigenlijk 'de man' precies?
Wat is jouw idee van manzijn? Metromannen, vrouwelijke en mannelijke mannen, huismannen, machomannen? Is er zoiets als een 'normale man'? Waar sta jij eigenlijk? Na honderden jaren van mannelijke dominantie is de rol van de vrouw sinds enkele decennia veranderd, krachtiger en zelfstandiger. Dat kan voor mannen zorgen voor onduidelijkheid. We moeten nu aandachtiger, gevoeliger, huiselijker, verzorgender zijn dan ooit tevoren in de wereldgeschiedenis. Wat iemand deed zeggen "een man is toch een niet-vrouw?". Toch voelt zo'n omschrijving niet goed. In deze relaxte workshop gaan we samen kijken naar dat wat ons man maakt en kijken we naar onze innerlijke kracht. Een verrassend inzicht (of twee) is gegarandeerd. Begeleider: Ewald Wagenaar. Duur: 1,5 uur.

Voorbij #MeToo - voortaan gaan we het anders doen
Deze workshop maakt de dynamiek helder over seksualiteit en de kwetsbaarheid tussen mannen en vrouwen en tussen gelijke seksen onderling. Het gaat over grenzen overschrijden en over grenzen stellen, over openheid over jouw daderschap en over jouw slachtofferschap. Ja, maar... hûh? Dat gaat toch niet over mij? En als je nu eens héél eerlijk bent? Wanneer ben jij voor het laatst over de intieme grens van een ander gegaan? Of wanneer ging iemand over jouw grens? Wat mag (tot nu toe) niemand van jou weten? Nadat we onze pijn gevoeld hebben, onderzoeken we hoe wij weer de man worden die present is, die in zijn daadkracht blijft staan en die veilig is. Deze workshop is een uitnodiging om je plek in te nemen in de maatschappij die recht doet aan jouw mannelijke kwaliteit. Ben jij bereid het vanaf anders te gaan doen? Docenten: Wubbe H Veldhuis en Theo Bongers. Duur: 1,5 à 1,75 uur.

Vertel eens wat voor vader je bent (of hebt)
Iemand zei me eens dat een vader het belangrijkste rolmodel is voor je manzijn. Wat hij je heeft voorgedaan, of juist níet heeft voorgedaan, is van grote invloed op je manzijn. Daarbij ging vaak van alles mis. Vaders zijn ook geen perfecte mensen en hebben zo hun zonen opgezadeld met inzichten en voorbeeldgedrag waarmee ze later ongelukkig kunnen worden. Maar ook kunnen ze in positieve zin bijdragen aan de vorming van hun zonen. In deze workshop kijken we samen naar onze vaders en wat wij als vaders ervan bakken. Waarover ben je tevreden, waarvan vind je dat je je kan verbeteren. En belangrijk: hoe doe je dat precies in je gezin, met je partner en je kinderen? Kun je sleutelen aan je voorbeeldrol als vader, zelfs als je geen positief rolmodel hebt? In deze workshop gaan we uitwisselen wat we weten en wat we hebben ervaren om elkaar te inspireren om betere vaders te zijn. PS: opa's ook welkom. Begeleider: Ewald Wagenaar. Duur: 1,5 uur.

Rond het vuur
Bij onze vuurplek vind je een moment van bezinning, in stilte of in goed gesprek met andere mannen. Hier heb je alle ruimte die je nodig hebt om te delen wat er in jou leeft. En vind je een rustpunt op het festival.

Mannen brengen hun vuur naar buiten
Waar is jouw innerlijke vuur gebleven? Maak contact met het innerlijke vuur dat in je brandt, ook al denk je dat het weg is. We onderzoeken samen waar dat vuur voor staat en hoe je het kunt toepassen in je dagelijkse leven zonder dat je je eraan brandt. Aan het einde van de workshop maak je hernieuwd contact met je eigen innerlijke vuur en breng je dat letterlijk met kracht naar buiten. Docent: Wubbe H Veldhuis. Duur: 1,5.


Dit programma voor mannen wordt aangeboden door:

Reis van de man
De Reis van de Man wordt vertegenwoordigd door Wubbe H Veldhuis en Theo Bongers. Het programma van de diverse workshops staat in het teken van zelfonderzoek en bewustwording en is gericht op de hedendaagse man die zich hierin wil ontwikkelen. De combinatie van avontuur met wijsheid en zachtheid biedt een mooie balans van bewustzijnsontwikkeling voor de man. Jezelf leren kennen en het samen doen, zien wij als basis voor een betere samenleving waarin aandacht is voor de rol als man. Wubbe H Veldhuis en Theo Bongers. https://coachingmetcompassie.nl. www.reisvandeman.nl

Odysseus - Mannen in verbinding
Odysseus Mannenwerk is een groep mannen die werken aan bewustwording. Wij willen met elkaar ontdekken dat er een manier is om met andere mannen te verbinden zonder een strijd aan te gaan. Wij willen ontdekken dat het contact met andere mannen verfrissend kan zijn en dat mannen veel met elkaar blijken te delen. Odysseus laat mannen ontdekken dat er veel gedeeld kan worden in een openhartige ontmoeting en in het spreken uit diepere lagen van het eigen weten. Wij willen groeien. Groeien binnen onze rol als vader, zoon, broer, vriend, echtgenoot, collega en niet te vergeten als minnaar. Hiertoe organiseren wij bijeenkomsten op vaste plaatsen in Nederland waar uitsluitend mannen samen komen.  We komen samen om te luisteren naar elkaar, om te delen met elkaar, om te spelen met elkaar, om te lachen en te huilen met elkaar. Een plek waar mannen zich inspireren aan de ervaringen van andere mannen. Dit alles in een veilige omgeving. Vuur, passie, respect, kracht en humor zijn de basiswaarden van onze evenementen. Stichting Odysseus Mannenwerk is een voortzetting van Stichting Compadres. Ewald Wagenaar. +31 6 5310 6218 Meer: www.odysseusmannenwerk.nl. 

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling