[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding

[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
[38] Eigentijdse Jongeren – Samen in Verbinding
Eigentijdse Jongeren
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Eigentijdse Jongeren is een organisatie die workshops aanbied voor bewuste twintigers en dertigers die opzoek zijn naar/geïnteresseerd zijn in spiritualiteit. Voor het Eigentijds Festival zijn wij gevraagd een selectie van ons aanbod te maken om de jongere festivalbezoekers de kans te geven spiritualiteit met leeftijdsgenoten (vanaf 14 jaar) te ervaren . 

We hebben voor deze speciale gelegenheid een selectie gemaakt van onder andere dansworkshops, ademcirkels, theater(training/coaching), visionbord maken, psychologisch boksen, de vijf beginselen van groei, kusjesworkshop 'the art of kissing', werk met de vier elementen en een lezing 'walking the medicine path, wat Secret Medicines voor jou kunnen doen. Ook maken we voor het festival een uitzondering qua leeftijd, jongeren vanaf 14 jaar zijn tijdens het Eigentijds Festival welkom bij ons.

Dus kijk lekker even op je gemak naar wat je aanspreekt op ons programma en kom even buurten bij onze rode festivaltent om de sfeer te proeven en gewoon een beetje te chillen en kletsen.

Workshopinhoud

Biodanza: Kom in je Kracht, Omhels je Zachtheid
Door Merel Sloot, Biodanza met Jongeren
Ieder mens heeft een mannelijke en vrouwelijke kant, iedere man heeft een mannelijke en vrouwelijke kant en iedere vrouw heeft een vrouwelijke en mannelijke kant. De kacht van Yang en de zachtheid van Yin. Soms heb je het één meer nodig, soms meer het ander. Tijdens deze workshop gaan we onze eigen mannelijke en vrouwelijke energie voelen, verkennen en er mee spelen, de kracht van zachtheid ontdekken en de zachtheid in onze kracht. Kom jij ook dansen met jouw kracht en zachtheid? Jezelf laten zien en anderen ontmoeten in deze dans? 
Email: biodanzavoorjongeren@live.nl, website: www.biodanzametjongeren.nl

Improvisatietheater en expressie.’ Spelenderwijs jouw eigenwijze manier vinden’
Door Pauline Schilder, De Uitvlinderij
We gaan spelen, spelen met taal en gedrag door middel van improvisatie. Door gebruik te maken van drama en theater, dansexpressie en lichaamstaal. Maar ook door je stem en klank te gebruiken. Hoe klink je als je verliefd bent, of boos? Hoe beweeg je als je een dier bent of een buitenaards wezen. We verkennen de grenzen van onze fantasie en rekken de flexibiliteit op van onze geest. We ontmoeten onze emoties en elkaar. Je hoeft geen ervaring te hebben in theater of dans.
Door middel van verschillende oefeningen bouwen we het spelen met elkaar steeds meer op. Sommige oefening doe je voor jezelf, in je eigen ruimte. Anderen in tweetallen of een groepje. We zullen in het begin wat spelletjes voor concentratie en spelplezier doen en dansexpressie. Om vanuit daar te spelen met elkaar. We zetten onze zintuigen helemaal aan om open te staan voor de impulsen van buitenaf. Vanuit oefeningen en impulsen gaan we improviseren. 
Het is een playground. Het hoeft niet mooi, grappig of perfect te zijn. Zie het als een plek om te experimenteren met wat er zich aandient en vooral te genieten van het moment. Want dan kunnen er magische dingen gebeuren. Ook is dit de uitgelezen kans om andere kanten van jezelf te ontdekken en deze een podium te geven. Ben je normaal meer verlegen en op de achtergrond, probeer dan eens hoe het voelt als je jezelf meer laat zien. Of ben je normaal stoer en pittig, hoe zou het zijn om eens wat zachter en kwetsbaarder te zijn? Blijf wel voelen waar jouw grens ligt, als je iets echt niet wilt doe je het natuurlijk niet. Zie alles als een uitnodiging, maar blijf wel jouw eigen regisseur. Beide workshops zijn qua oefeningen weer anders, dus je kunt 2x een hele andere ervaring hebben.
Email: pauline.uitvlinderij@gmail.com, Website:www.uitvlinderij.nl

Seks, Schaamte en Verlangen
Door: Hylke Grasmeijer, Loving On The Edge
Een workshop over seksualiteit, liefde en alles wat het met zich mee kan brengen. Een workshop met ruimte voor precies datgene wat jou bezig houdt. 
-Ervaar jij onzekerheden als het gaat om seks, liefde, relaties, of je eigen lichaam?
-Of heb je diepe (onvervulde) verlangens? 
-Een vonk, sprankeling, misschien wel diep weggestopt, die nu eindelijk eens naar buiten mag komen? 
Dan is deze workshop voor jou. Of je nu een beest bent in bed, of maagd. Samen creëren we een veilige ruimte waarin we kunnen delen over die dingen die we normaal juist voor onszelf houden. Vind herkenning en erkenning en ervaar de vrijheid om te zijn wie je bent. We doen een aantal contactoefeningen en er is een deelcirkel met ruimte voor ieders verhalen. Om de spits af te bijten zal ik jullie mijn eigen verhaal vertellen. Voor de duidelijkheid: we doen GEEN oefeningen waarbij je elkaar aan hoeft te raken.
Email: hylkegrasmeijer@gmail.com, Website: www.lovingontheedge.nl

Ecstatic Tantric Speed Date Party
Door: Hylke Grasmeijer, Loving On The Edge 
Een festival vol leuke mensen met een fijne sfeer. De perfecte gelegenheid voor een rondje speeddaten. Maar niet met suffe gesprekjes over waar je vandaan komt en wat voor werk je doet. Er hoeven zelfs helemaal geen woorden aan te pas te komen om een connectie met iemand te ervaren. Via eenvoudig oogcontact, dans en andere speelse oefeningen gaan we elkaar ontmoeten. Een leuke manier om meer van je mede-festivalgangers te leren kennen en misschien wel die ene heel leuke vlam te ontmoeten! Stap er open in, laat je verrassen, en het wordt sowieso een feest. We scheppen een veilige ruimte waarin je zelf kunt bepalen of je met alle oefeningen meedoet of ook even een moment op jezelf wilt zijn. De workshop is open voor mensen van alle genders en seksuele voorkeuren.
Email: hylkegrasmeijer@gmail.com, Website: www.lovingontheedge.nl

Workshop “Vision Board: van dromen naar leven!”
Door Immy Heijmans, Jouw Geluk Centraal
Wil jij graag meer inzicht in wat jij wil in het leven én het vertrouwen dat je je dromen waar kan maken? Een vision board maken zorgt ervoor dat je afstemt op wat je werkelijk wilt vanuit je hart, en door op creatieve wijze een visuele collage te maken kan je deze verlangens daadwerkelijk gaan manifesteren. We gaan werken met een geleide meditatie waarin je je afstemt op wat je wenst voor jouw droomleven en jouw volledige potentie. Vervolgens gaan we creatief aan de slag. Je neemt je favoriete tijdschriften mee en we gaan scheuren, knippen en plakken. Deze workshop maakt het innerlijke kind in je wakker, vergroot je creativiteit en geeft richting aan wat je wenst voor jezelf in jouw leven! Je verlangens krijgen vorm en de collage die je maakt hang je thuis op een plek aan de muur waar je er elke dag naar kan kijken. Zo wordt het leven van je dromen creëren wel heel makkelijk!
Email: info@jouwgelukcentraal.nl, Website: www.jouwgelukcentraal.nl

Trancereis/Spirit-animal Viltschilderen
Door: Mara Koekoek (Mara Kuijpers)
In deze workshop neem ik jullie mee op het ritme van mijn drum, ratel en met vocale begeleiding, in een uitnodiging op reis te gaan door je innerwereld, de wereld tussen werelden, de wereld van Spirit. Op deze reis ontmoet je een dier, of meerdere dieren. Die ontmoeting kenmerkt zich doorgaans als een diepe ervaring die een richtinggevende kracht en begeleiding herbergt. Nadat we terugkeren van onze trancereis, bespreken, vinden en doorvoelen we aan de hand van medicijnkaarten de boodschap van dit dier. Vervolgens zullen we in (nat)vilten werkvorm een vereeuwiging (of Totem) maken van deze reis, zodat je haar boodschap en kracht in fysieke vorm mee kan nemen. Dit zal een viltschilderij worden, als een tekening, die je op alle mogelijke manieren kan verwerken. In een tas, op kleding, aan de muur, als ondergrond op een persoonlijk altaar. Werken met vilt nodigt uit tot loslaten, vormt en voelt warm en zacht. Het is ook mogelijk je reis/Spirit-animal te tekenen of schilderen, Voor beide zal materiaal aanwezig zijn.
Email: mara@theinksociety.nl

Open Sharing Space – Delen met leeftijdsgenoten
Door: Mara Koekoek en Merel Sloot
Tijdens deze 'workshop' willen wij (Mara Koekoek en Merel Sloot) jullie uitnodigen te komen delen. In de grote cirkel met zijn allen, en in kleine cirkels in groepjes van 4 a 5. Sharing, delen in het Nederlands, is een eeuwenoud gebruik dat we bij vele natuurvolkeren terugvinden. Het word bijvoorbeeld gebruikt om een open groepsgevoel te waarborgen, om de lucht te klaren en samen tot een goede oplossing te komen bij onenigheid, maar ook om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Als je samen ergens over praat stel je je open, laat je zien wat er in je leeft en hoe je over dingen denkt, op die manier kunnen wij als mensen liefdevol en respectvol dichter bij elkaar komen. We nodigen jullie dus uit om met een open, liefdevolle houding het gesprek aan te gaan met leeftijdsgenoten. We willen met jullie praten over hoe je je voelt tijdens dit festival, wat spiritualiteit voor jou betekent en hoe je dat ervaart en verweeft in je dagelijks leven. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen, en het lijkt ons fijn om vanuit onszelf met jullie te delen over dit onderwerp. Liefs Mara en Merel.
Email: mara@theinksociety.nl

Psychologisch boksen
Roy van Klooster, Roy van Klooster coaching en training.
Roy richt zich in de training of coachingstraject op je Emotionele Intelligentie, je EQ. Dit is iets wat vaak niet de aandacht krijgt die het verdient, omdat de nadruk te veel op de rationele intelligentie ligt (het IQ). En dit terwijl juíst je Emotionele Intelligentie van cruciaal belang is voor succes in je loopbaan en privéleven. 
Daarom neemt Roy het EQ als uitgangspunt en werkt zo aan een goede samenwerking tussen emotie en verstand. Belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Boksen. Roy stemt de oefeningen af op het onderwerp waarmee jij aan de slag wilt. Door jouw fysieke reacties laat je zien hoe jij nu in het leven staat, vaak is dit zowel enorm verduidelijkend als ook confronterend. Tegelijkertijd maak je ook duidelijk hoe je wil dat je toekomstige gedrag eruitziet.

Sporten en vooral specifiek Boksen activeert je emotionele brein, hierdoor zet het nieuwe gedrag zich vast in je hersenen. Je overschrijft als het ware het gedrag dat je wilt veranderen met je nieuwe gedrag. Herhaling is noodzakelijk voor een daadwerkelijke gedragsverandering, maar omdat de oefeningen op alledaagse situaties gebaseerd zijn zal je deze situaties ook vanzelf weer tegenkomen. En elke keer gaat het nieuwe gedrag steviger in je hersenen zitten. Zo werk je dus bijna automatisch aan je nieuwe gedrag zonder hier bewust veel voor te doen!
Email: info@royvanklooster.nl, Website: http://www.royvanklooster.nl/

Biodanza en Stem: Dans jou eigen geluid naar buiten!
Merel Sloot, Biodanza met Jongeren
Wist je dat, we hebben eigenlijk altijd allemaal ons eigen instrument bij ons, ons lichaam. Tijdens deze workshop gaan we ons instrument ontdekken en een beetje leren bespelen, met beweging, muziek en dans gaat Merel jullie helpen zacht en liefdevol je eigen (stem)geluid te ontdekken, zodat je het kunt laten horen, aan jezelf en aan anderen. Om in harmonie met andere geluiden jouw geluid te laten klinken zodat we samen kunnen ervaren hoe fijn het is om samen te zingen/geluid te maken en de helende werking van de stem en trillingsfrequenties van geluid te leren kennen. Vanuit beweging naar geluid, vanuit het contact met jezelf (je eigen geluid) naar contact met elkaar (een nieuw geluid). 
Email: biodanzavoorjongeren@live.nl, website: www.biodanzametjongeren.nl

Workshop “de vier-elementenreis”
Immy Heijmans, Jouw Geluk Centraal
We bestaan allemaal uit de vier basiselementen: vuur, water, aarde en lucht. Een element overheerst maar het is juist de kracht wanneer de elementen in balans zijn. Dan ervaar je innerlijke balans en kan de energie goed doorstromen naar alle gebieden in je leven. De elementen beïnvloeden hoe we praten, denken, bewegen, gedragen en hoe we onze emoties uiten. In deze workshop gaan we dansend de elementen verkennen in onszelf en hoe we vanuit deze elementen contact maken met de ander. Naast de vier basiselementen zou je ook een vijfde element kunnen onderscheiden: ether. Dit is de bron van waaruit de vier elementen ontstaan. Je zou kunnen zeggen: de vormloze leegte die de kern vormt van alles. Ook wij bestaan uit deze leegte. Als laatste element verkennen we deze leegte in onszelf door een stiltemeditatie, om zo in contact te komen met dit element van rust, stabiliteit, vrede en aanwezigheid.
Email: info@jouwgelukcentraal.nl, Website: www.jouwgelukcentraal.nl

De vijf beginselen van groei.
Roy van Klooster, Roy van Klooster coaching en training.
Natuurlijk groeien in zowel privé als werkgebied betekent je eigen ruimte als vanzelfsprekend innemen, werk uitvoeren waar je passie ligt, een diepe connectie maken met je omgeving, gul geven en hartelijk ontvangen, je intuïtie volgen in keuzes, je kunnen uiten op momenten dat jij dat voelt en wilt, ontspannen goede resultaten halen op ieder gebied van het leven, diep en vredig kunnen slapen, vervuld leven in het moment. Om dit handen en voeten te geven werkt Roy tijdens deze workshop met de vijf beginselen van groei, vijf universele, spirituele wetten die ons de mogelijkheid bieden optimaal in het kwantumveld onze unieke bijdrage te leveren aan de mensen van wie we houden en de wereld om ons heen.
Email: info@royvanklooster.nl, Website: http://www.royvanklooster.nl/

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Merel Sloot
Organisatie: 
Eigentijdse Jongeren
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling