[56] Heel je Wezen

[56] Heel je Wezen
[56] Heel je Wezen
[56] Heel je Wezen
[56] Heel je Wezen
[56] Heel je Wezen
[56] Heel je Wezen
Heel je Wezen: Yvonne Driehuis, Jago Koch, John van der Tuin, Jannah Wijffels, Rosario White en José van de Wouw
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Heel je Wezen bestaat op dit moment uit vijf personen die invulling geven aan hun liefde voor groei en inspiratie. Ieder heeft een eigen specialisatie, zie workshops. In het samen in afstemming muziek maken ontmoeten ze elkaar, er gaat een wereld aan klank en helende vibraties open.

Jago is healer en yoga & qigong leraar. In al zijn werkzaamheden staat naast het vrij laten komen van oude beperkingen, steeds meer het terugkeren naar essentie op de voorgrond. Hij laat je op verschillende wijzen weer herkennen van wat je werkelijk bent, wat nooit weg is geweest.

Jannah Wijffels geeft workshops, trainingen en performances via stem en beweging op het raakvlak van mindfulness en creatieve expressie. Zij heeft een zwak voor de charme van de imperfectie. Ze is moeder van twee dochters en woont in Deventer. Ook schrijft ze columns voor diverse media.

John van der Tuin, begonnen als singer/songwriter, is het pad van de healing sjamaan op gegaan en deelt hieruit via trancereizen, didgeridooworkshops en klankconcerten.

Yvonne Driehuis, vrouw, sjamaan, healer. Bij haar vind je aanbod tot energetisch zintuiglijk gewaarzijn in een wakker fysiek lichaam. Haar kracht ligt in voelend gewaarzijn.
Haar passie is samen muziek maken, vanuit veld-bewustzijn, afstemming. Dit veld is ook basis in haar biodynamische Cranio Sacraal praktijk. Zij begeleidt ook groepssessies met klank, zang en trom.

José van de Wouw zet al ruim twintig jaar haar handen en liefdevolle aandacht in bij diverse soorten massages, Reiki en andere vormen van (zelf)healing. Daarnaast inspireert zij anderen met haar cursussen en massage-wandelvakanties.

Workshopinhoud

KlankHealingConcert Ontmoet de wereld in jezelf
Met singing voices, natuurgeluiden, en akoestische geluiden afkomstig van didgeridoo, sjamanentroms, gongdrum, indianenfluit, shrutibox, klankschalen, rav en andere natuurlijke instumenten word je meegenomen op een intieme belevingsreis waarin klanken van ver je in bijzondere sferen brengen. Kom mee op reis in een bijzonder klankligconcert. Breng matje, deken, kussen mee

Helend Klinken
Je hoeft niet te kunnen zingen. Ieder mens mag klinken. In de werkwijze die 'helende stem' genoemd wordt, is ons eigen lichaam de klankkast. Stel je voor, onbelemmerd, geen condities, klinken zoals het komt. Naar hartenlust. Of stilletjes van binnen. Klinkende opwarm-oefeningen bereiden de weg voor. Je maakt met klank verbinding met je eigen lichaam, het leven in je lichaam. Je kunt je keel warm klinken, je mond voelen vibreren, de klank voelen trillen en uitbreiden. Je luistert naar je lichaam van binnenuit. Zo beklink je het contact met je lichaam.
Door je stem te laten resoneren met gebieden in je eigen lichaam verdiep je contact met energetische gebieden in je: gevoelens, lichaamsgeheugen, en een diep weten. Verwonder je over de klanken die komen, van je eigen stem en van alle klanken van de groep. Het lied van je hart, het lied van je buik, het lied in je bekken, het lied van jouw diepste wezen. Dit is een vivencia, een beleven in het moment, indrukwekkend mooi om mee te maken. Wees welkom, als je benieuwd bent, je eerste stappen op dit gebied zet, maar ook als je al veel geklonken of gezongen hebt en je nog meer wilt overgeven aan de prachtige en wonderbaarlijk mooie wereld van stem en weten. Je hoeft niet te kunnen zingen. Ieder mens mag klinken.

Healing Qigong for Body, Mind & Soul
Qigong betekent het onderhouden van je lichaamsenergie. In deze workshop gaan we staand lichamelijke qigong oefeningen uitvoeren om de meridianen te reinigen en organen te versterken. Het lichaam wordt weer in balans gebracht. Zittend gaan we werken met subtiele energetische oefeningen, meditatieve oefeningen en spirituele handgebaren (mudra's).
De oefeningen helpen je om op dieper niveau spanningen los te laten en je weer te verbinden met de bron van creatie, je essentie van onvoorwaardelijk zijn. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent, helemaal thuiskomen bij je Zelf. Weer in je oorspronkelijk kracht komen en vandaaruit gaan leven. Je bent het nu! Ervaar het.

Ervaar de helende en transformerende werking van vloeiende energetische qigongoefeningen, subtiele energetische en meditatieve oefeningen. Laat spanningen los en kom weer in je oorspronkelijke kracht. Meebrengen: matje, evt. dekentje.

mindFoolness: spelen, met stem en beweging
Playfulness is spel zonder competitie. Deze manier van 'doelloos' spelen is een manier van ZIJN, van LEREN en VERWERKEN. Als kind deden we het als vanzelf. Door ons dit vermogen weer eigen te maken, worden we flexibeler, lichter, authentieker. We komen meer in ons lijf en in het hier en nu.

MindFoolness is een combinatie van dansimprovisatie, clownerie, mindfulness en stemexpressie. Tegelijkertijd is het een training om je bewustzijn te verbreden en je zelflerend vermogen te vergroten. De nieuwe tijd vraagt om nieuwe manieren van organiseren en aansturen. Van controle naar innerlijke autoriteit. Spelen ofwel playfulness wordt een belangrijke tool voor zelfsturing.

Helende handen (kan helaas niet doorgaan)
In deze workshop krijg je handvatten om een energetische massage te kunnen geven. Je wordt je bewust van je eigen energie en leert hoe je die kunt inzetten voor een helende massage. Technieken uit verschillende stromingen, waaronder Polariteitsmassage, Healing en Holistic Pulsing, worden gecombineerd met ontspanningsmassage. Zo kun je op een subtiele manier de energiedoorstroming in het lichaam herstellen en bevorderen. Meenemen: matje, kussentje, badlaken en dekentje.

Mantrazingen
Vrijuit zingen is helend voor lichaam, hart en geest. Het is een expressie van de ziel die de natuurlijke chi-energie in jezelf laat stromen. Mantra’s zijn herhalingen van teksten uit diverse culturen die een stimulerende werking hebben op allerlei aspecten van het Zelf. Samen vormen de klanken en woorden de universele heling die ons gelukkig, blij en gezond maakt! In mijn workshop zingen we vrij en ontspannen mantra’s uit verschillende landen en culturen. Er zijn geen wetten en regels waaraan je moet voldoen, we laten het over aan Het Grote Geheel. Bewustzijn komt vanzelf. Jouw taak is het om te genieten, om te zijn wie je bent. In alle schoonheid, in alle stilte, vrolijkheid, compassie, liefde, verbazing en ontroering. We zitten op de vloer, dus als je wat zachter wilt zitten, neem dan een matje of kussen mee. Staan, liggen, bewegen mag natuurlijk ook! Doe wat goed voor je voelt! Rosario White leidt al vele jaren mantra bijeenkomsten in verschillende samenstellingen. Momenteel geeft hij in Zutphen en Deventer maandelijks de gelegenheid aan mensen om te genieten van hun eigen klank en die van anderen.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Yvonne Driehuis namens allen
Organisatie: 
Heel je wezen
Woonplaats: 
Utrecht
Telefoonnummer: 
0624804264
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling