[18b] Adembewustzijn & Luisteren Naar je Lichaam met Haptonomie

[18b] Adembewustzijn & Luisteren Naar je Lichaam met Haptonomie
[18b] Adembewustzijn & Luisteren Naar je Lichaam met Haptonomie
Wendy Compeer, Himalaya Yoga Praktijk en Anja de Graaff, Haptonomiepraktijk Amsterdam
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Hoe bewust ben je van je beweging, emotie, adem, handelen en mind? In verschillende workshops gaan we onderzoeken hoe dit bij jou werkt. We gebruiken hiervoor technieken uit de yoga en de haptonomie. Neem een moment om op ontdekkingstocht in jezelf te gaan. 

Workshopinhoud

Adembewustzijn
Adem is belangrijker dan eten, toch wordt daar meestal minder aandacht aan besteed. Een goede ademhaling zorgt voor een goede gezondheid, een rustig lichaam en een rustige mind. De adem is de brug tussen het lichaam en de mind. In de workshop gaan we achterhalen hoe jij ademt. Hierbij gebruiken we oefeningen die heel nuttig zijn voor een goede ademhaling. Een goede ademhaling maakt je stabieler en voedt het lichaam volledig met adem.

Bewustwording met Haptonomie en Yoga
Hoe bewust ben je van je beweging, emotie, adem, handelen en mind? In deze workshop gaan we onderzoeken hoe dit bij jou werkt. We gebruiken hiervoor technieken uit de yoga en de haptonomie. Neem een moment om op ontdekkingstocht in jezelf te gaan. Door speelse oefeningen die je op jouw manier uitvoert. Zodat je ervaart wat jouw verbale en nonverbale communicatie met jou en de ander doet.

Luisteren naar je lichaam met haptonomie
Met haptotherapie / haptonomie wordt je bewust van je gedachten, gedrag en gevoelens in verschillende situaties. Daardoor ga je jezelf beter begrijpen. Je komt ermee met beide benen op de grond te staan: in het hier en nu. Het helpt je ook om beter voor jezelf te zorgen en keuzes te maken. Het helpt je om te herkennen of je je gespannen voelt, blij, verdrietig of angstig. Deze gevoelens horen allemaal bij jou. Ze bepalen of je je open opstelt of meer teruggetrokken en op je hoede. Haptotherapie/Haptonomie maakt je vertrouwd met je gevoelens en gedragingen. In deze workshop leer je meer te luisteren naar het fluisteren van je lijf zodat het niet hoeft te schreeuwen. De ervaringsoefeningen geven je een nieuwe kijk op jezelf en op de menselijke ontmoeting.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Wendy Compeer & Anja de Graaff
Organisatie: 
Himalaya Yoga Praktijk en Haptonomiepraktijk Amsterdam
Woonplaats: 
Chaam/ Amsterdam
Telefoonnummer: 
06 46442132/06 51145172
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling