[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V

[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V
[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V
[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V
[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V
[19] Diepgaande Innerlijke Retraites M/V
Susanne Graf en Remke Schermer, Retraites M/V
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Wil je jezelf ontwikkelen en uitdagen onder begeleiding van twee ervaren coaches en werken aan de balans in jezelf? Susanne en Remke van Retraites M/V houden van diepgang, uitdaging en afwisseling! Wanneer je één van onze workshops komt volgen is er 100% garantie voor deze ingrediënten, en ben je verzekerd van concrete tools die je kan integreren in je dagelijkse leven! Het antwoord op jouw levensvraag van dit moment kan je vinden bij Retraites M/V.

Workshopinhoud

Ontdek de Godin in jou
Hoe blijf je vandaag de dag in balans als vrouw? Als je werk, kind, relatie, sociale contacten, huishouden, hobby's wilt combineren en daarbij ook nog lekker in je vel wilt blijven zitten? Herken je de situatie dat je een keuze hebt gemaakt voor het één, maar toch een verscheurd gevoel blijft houden? Of zomaar ineens een voor jezelf onverwachte kant op gaat? Onder bezielende leiding van Susanne Graf en Remke Schermer krijg je snel inzicht in de stand van je innerlijke archetypes, die horen bij de verschillende rollen die je als (werkende) vrouw hebt. Door te onderzoeken hoe je kunt ’spelen’ met deze godinnen en hun krachten, zul je minder last hebben van innerlijke gevechten of tegenstrijdige emoties. De workshop is gebaseerd op het model van de Jungiaanse psychiater Jean Bolen: zij introduceerde de godinnen uit de Griekse mythologie als archetypen (een oerbeeld in het onderbewustzijn) in de persoonlijkheid van de vrouw. De godinnen worden in de workshop als symbool gebruikt voor de verschillende energieën die in iedere vrouw aanwezig zijn. De workshop laat alle godinnen in jou spreken, zodat je zelf het roer in handen kunt nemen! Deze workshop is speciaal voor vrouwen.

Opstellen van het verlangen
Wil je op een bijzonder krachtige en heldere manier duidelijkheid krijgen in thema's waar je zelf nog niet tot een oplossing hebt kunnen komen? In deze workshop krijg je een diep inzicht in de onbewuste patronen die soms wel door generaties heen worden overgedragen. Ieder verlangen kan opgesteld worden, vooral diegene die zich blijven opdringen. Wanneer je een opstelling doet dan plaats je, op gevoel, representanten (de andere deelnemers) in de ruimte. Het is fascinerend te merken dat de representanten in de opstelling toegang krijgen tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegenen die zij representeren. De opstelling maakt (gedrags)patronen zichtbaar die zich in het systeem voordoen. Wat zich in het systeem afspeelt kan niet worden bedacht. De energie van dat moment bepaalt wat er verder gebeurt. De workshop is voor iedereen geschikt, je hoeft geen enkele ervaring te hebben met deze manier van werken. Opstellingen werken door in het systeem van jouzelf en in je familiesysteem, maar ook op de toeschouwers en representanten. Als toeschouwer/representant leer je ongelofelijk veel en kun je inzicht krijgen in je eigen thema’s!

Yoga Nidra
Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’ of ’slaap van de yogi’. Maar het is allesbehalve slapen zoals je ’s nachts doet. Via Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze slaap met een spoor van bewustzijn en verbinding met je omgeving. Door de diepe ontspanning ontstaan thèta en delta hersengolven, bereik je een staat tussen slapen en waken waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, de spierspanning en stress in het lichaam afneemt en de bloeddruk en hartslag daalt. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest. Het is een hele lange en diepe ontspanning, waardoor het een sterk effect heeft op je gevoel van welzijn, maar ook ruimte en helderheid geeft voor heling en inzichten. Iedereen kan dit meebeleven. Neem een zacht matrasje, een deken en kussentje mee naar de workshop tent en creëer je eigen Yoga Nidra plekje!

Grenzen in relaties (tantra)
Grenzen gaan over wie je bent, wat je wil/niet wil vanuit je diepste zelf. Dit gaan we ontdekken op verschillende wijzen. De uitnodiging is om dit te exploreren vanuit plezier, van in je achterhoofd te houden dat je diepste wezen wil genieten, wil smelten, zweven, bruisen, zingen. Daar zit een grote kracht in. We gaan ook onderzoeken hoe we dit kunnen beleven, niet alleen met jezelf maar ook met de ander in contact met elkaar, want daar krijg je de kans om je grenzen vorm te laten krijgen. We gebruiken de theorie van het ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin en ontdekken op tantrische wijze wat deze Grenzen in ons laten bewegen. Deze workshop is voor mannen en vrouwen, voor koppels en voor alleenstaanden. Ontdek tantra in alle veiligheid binnen jouw grenzen!

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Susanne Graf en Remke Schermer
Organisatie: 
Retraites M/V
Woonplaats: 
Halsteren
Telefoonnummer: 
0031-6-2168 6932 of 0032-475-608824
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling