[33] Sjamanisme uit alle Windstreken II

[33] Sjamanisme uit alle Windstreken II
[33] Sjamanisme uit alle Windstreken II
[33] Sjamanisme uit alle Windstreken II
Aissatoe, Tineke ten Kate, Thea Lucia Klinefelter, Hanneke van Rijsbergen
Workshop, Mystiek

Je reist in sjamanistische trance, gaat in diepe ceremonie om offers te bieden aan moeder aarde, de spirits en het universum. Je ervaart pure ontspanning d.m.v. allerlei klanken en ondervindt de kracht van een Filipijnse Krijgskunst. Je reist met je stem naar je ziel en als vrouw verbind je je met de kracht van de maan en tot slot kun je drummen in een cirkel verbonden met moeder aarde.

Workshopinhoud

Trancereis - Door: Aissatoe
Een Trancereis is een vorm waarbij je tot een diepe meditatie en ontmoeting met je innerlijke zelf kan komen. Al liggend op een matje begeleid ik je via geleide meditatie naar een ontmoeting met jezelf op een dieper niveau. Ik begeleid je door het ritme van de drum. Het ritme van de drum en het ritme van je ademhaling zorgen dat je niet afgeleid wordt door je gedachten. Door te reizen in je binnenwereld kan je antwoorden op je vragen krijgen en andere elementen van jezelf ontdekken. Een verassende en ontspannende workshop. Doe makkelijke kleding aan en neem een dekentje en sokken mee.
www.aissatoejamaan.nl

Despacho voor Eenheid in de (spirituele) Familie - Door: Tineke ten Kate en Hanneke van Rijsbergen
Een despacho is een offerande aan de aardemoeder, de spirits en het universum. Het is een belangrijke ceremonie waarbij je natuurlijke materialen zoals bloemblaadjes, kruiden, snoepgoed, en zaden offert, en je dankbaarheid uitspreekt en je verlangen naar heling voor jezelf of voor anderen. Het thema in deze ceremonie is heling voor eenheid in de (spirituele) familie, voor harmonie tussen (groot)ouders, vaders, moeders, (klein)kinderen, broers en zussen .... Kom en maak je eigen despacho en breng jouw intentie voor heling van de harmonie en éénheid in de familie in je offerande. Als de despacho's klaar en verpakt zijn worden ze aan het vuur gegeven waar de energie van je intenties kan transformeren. Met het vrijkomen van die energie wordt jouw essentie opgeroepen en nieuwe energie in je kruinchakra geblazen. Het is een liefdevolle en krachtige manier van heling en transformatie. Meenemen: matje om op te zitten
www.incasjamanisme-nederland.nl

Eskrima - Door: Aissatoe
Eskrima is de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten. Deze kunsten zijn reeds eeuwen geleden ontstaan en hebben zich voortdurend verder ontwikkeld voor hun functie in (stammen-)oorlogen. Later en zoals wij gaan werken geven we hier vorm aan door dans en beweging met de stokken. Door mee te doen ga je je eigen ruimte en kracht neerzetten in de samenwerking met de stokken. Hierdoor ervaar je zelfvertrouwen en leer je met respect vanuit je eigen zijn te handelen. Een belangrijk voorwerp is de baton. Dit is een rotanstok met een lengte van 60 centimeter. Met deze stokken werken we via de structuur in de slagtechniek. Heel leuk en fijn om te doen.
www.aissatoejamaan.nl

Maanviering voor vrouwen - Door: Thea Lucia Klinefelter
Al eeuwen komen vrouwen bij elkaar om zich te verbinden met zichzelf, elkaar en de kracht van de maan. De energie die dan vrijkomt is voedend, helend en inspirerend. Ik werk met de dertien oorspronkelijke clanmoeders zoals beschreven door Jamie Sams uit de Noord-Amerikaanse indianentraditie. Deze maancyclus gaat over de leringen van de Verhalenvertelster die ons helpt om de waarheid te spreken. We beginnen de workshop met een oeroude waterceremonie. Daarna delen we wat ons ten diepste bezighoudt en laten die waarheid aan elkaar en de buitenwereld horen. Je bent heel welkom in deze maancirkel.

De klank van je ziel - Door: Thea Lucia Klinefelter
In deze workshop neem ik je mee via je stem op reis naar je ziel. We beginnen met een klank om goed te aarden en naar binnen te gaan. Van daaruit klinken we naar onze diepste innerlijke wens, onze ziel. Je luistert naar wat je ziel te zeggen heeft en brengt dat naar buiten in klank. Een krachtige workshop. Ik ben opgeleid in stemexpressie door Marius Engelbrecht en combineer dit met het sjamanisme. Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen, het gaat niet over mooi of goed. Je bent welkom met je eigen klank.  

Cosmic Healing Sound - Door: Tineke ten Kate en Hanneke van Rijsbergen
In deze workshop kun je liggend op een matje de helende trilling ervaren van o.a. drum, fluit, klankschaal en ratel. De trilling helpt je gedachten te verminderen, spanning los te laten en vermoeidheid van je af te laten glijden. Door de diepe ontspanning kun je de helende, cosmische vibraties ontvangen; de golvende beweging van die trilling raakt iedere cel in je lichaam en activeert herinneringen aan jouw oorspronkelijke harmonie en één zijn. Meenemen: matje en/of deken
www.incasjamanisme-nederland.nl

Welkom Thuis - Door: Tineke ten Kate en Hanneke van Rijsbergen
Reiniging van zware energie en soulretrieval. In deze workshop word je energielichaam en aura (illuminous body) gereinigd van zware energie en daarna word je verbonden met licht(e) energie. Daarna wordt er een fragment van je ziel teruggebracht (soulretrieval). Soulretrieval is een oude sjamanistische techniek om zielsenergie die verloren is gegaan door trauma, verlies, schok of andere ingrijpende levensgebeurtenissen terug te brengen. De sjamaan haalt deze zielsenergie voor je op en blaast hem in. Ook word je verbonden met een krachtdier. Meenemen: matje en/of deken.
www.incasjamanisme-nederland.nl

Klankbad - Door: Aissatoe
Een klankbad is een ervaring van pure ontspanning. Liggend op een matrasje even niets moeten, de aandacht naar binnen gekeerd, ervaren hoe of de klanken op je inspelen, (frequenties). En je weer opnieuw afstemmen. Er wordt gewerkt meet verschillende etnische instrumenten en met de stem. Zoals klankschalen, sjamanendrum, ratels, regenstokken, Afrikaanse instrumenten. Door de werking van de trillingen kan er een totale ontspanning optreden, helemaal in het hier en nu komen. Er kunnen vast zittende blokkades los komen zodat er weer balans kan komen. Alles kan en niets moet.
www.aissatoejamaan.nl

Drumcirkel - Door: Thea Lucia Klinefelter
Je voeten stevig op de grond, verbonden met moeder aarde. Voel haar hartslag. Van daaruit start deze drumcirkel. De drum helpt ons de ervaringen van het festival in onszelf te integreren, in te lijven. We drummen om te vieren en te danken wat we hebben ontvangen en mochten loslaten. Een heerlijke afsluiting. Neem je eigen drum mee, gebruik een van mijn drums of bespeel samen met anderen de powwow. Er zijn drums aanwezig.
www.laloba.nu

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Adrienne Bonn
Organisatie: 
Sjamanisme uit alle windstreken
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling