[Grote Openluchttheater] Vuurloopceremonie

[Grote Openluchttheater] Vuurloopceremonie
[Grote Openluchttheater] Vuurloopceremonie
Henk Waltman
Overige activiteit, Mystiek

Zondagavond 21.00 uur - In het kort iets over vuur, mensen en kracht; een ontmoeting. Vuur heeft een aantrekkingskracht en fascineert menigeen. Het nodigt velen uit om bij en rond het vuur te zitten en dit schept vaak een bepaalde sfeer: brengt ontspanning, lichtheid, vrolijkheid, warmte, bezinning, meditatie en stilte. En er is de kant van vuur die doet schrikken, terugdeinzen en angst opwekt. Het deelnemen aan een vuurloop kan angstwekkend zijn of misschien juist een uitdaging of een uitnodiging voor jou om het te doen.

Wanneer je voor het vuurlooppad staat, kom je in contact met hitte, energie, angst, benauwdheid, twijfel en moed. Er is het moment dat je met jezelf voor het pad staat met roodgloeiende houtskolen en voelt wat er op dat moment bij jezelf leeft en is. En er is het moment suprême dat je een besluit neemt om over de hete houtskolen te lopen of net besluit om niet te lopen. Beiden zijn krachtige besluiten en acties. Ondersteunend hierbij is een uitspraak ontstaan vanuit een zeer oude traditie van vuurloop ceremonies:
"wat een vuurloop van jou, van mij, van wie dan ook vraagt is oprechte aanwezigheid."

Bij de vuurloop zal aandacht worden besteed aan voelen, keuze, besluit en handelen om je aldus voor te bereiden op jouw vuurloop. Enkele eenvoudige oefeningen van expressie en een meditatie zullen je daartoe verder ondersteunen en je focus richten.

Begeleiding door Henk Waltman samen met een team: Annet van der Linden, Coby Bartels en Marcel Brouwers. Allen hebben jarenlange ervaringen met vuur bij zweethutten en vuurloop ceremonies. Ze ondersteunen op gepaste wijze diegenen die hieraan deelnemen.

Tot bij de vuurloop op het Eigentijds Festival!

Henk WaltmanInschrijven

Je kunt je voor deze vuurloop inschrijven bij de receptie, ingang festivalterrein. Er is een limiet aan het aantal deelnemers.

De inschrijving staat open voor iedereen van 14 jaar en ouder, met dien verstande dat degenen die 14, of 15 of 16 jaar zijn, schriftelijke toestemming nodig hebben van een van hun ouders. Een en ander vast te stellen op de receptie bij inschrijving, met behulp van een identiteitsbewijs.

De voorbereiding van de vuurloop is als volgt: om 18.30 uur verzamelen de deelnemers zich in het Grote Openluchttheater, waar verdere instructies volgen, o.a. hoe het vuur in het hout te brengen. Omstreeks 21.00 uur start het vuurlopen. Enige schemering is nodig voor een goede vuurloop. Toeschouwers zijn welkom. Zij kunnen plaats nemen op de tribunes.

Hieronder een voorbeeld van een vrijwaringsbewijs voor enige aansprakelijkheid voor de organisatie en het uitvoerende team, zoals dat bij inschrijving ondertekend dient te worden.

Deelnemer / ster (naam, adres, leeftijd).........................etc.............................
neemt deel aan de vuurloop op zondagavond 9 juni 2019 in het Grote Openluchttheater op de Paasheuvel te Vierhouten. Bovengenoemde neemt kennis van het feit dat deelname op eigen risico plaats vindt en gaat daarmee akkoord. De organisatie van het Eigentijds Festival (Stichting Ecolonie Nederland) en degenen die de vuurloop begeleiden kunnen direct en indirect niet aansprakelijk gesteld worden voor enig letsel of schade voortkomend aan de deelname aan deze vuurloopactiviteit.

Vierhouten, 9 juni 2019

Handtekening

......................

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Henk Waltman
Telefoonnummer: 
0464581826
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling