[Grote Tent] Eigentijds Eigendom van Grond

[Grote Tent] Eigentijds Eigendom van Grond
Henri Mentink en Damaris Matthijsen
Lezing, Duurzaamheid

Maandag 10.00 - 11.45 uur - Stel je wilt een initiatief starten op een mooie plek en ziet dat grondprijzen te hoog zijn voor jou. Is er een andere eigentijdse weg denkbaar?

Grond is voor een groot deel in handen van banken, fondsen en particulieren en verandert binnen ons huidige economische systeem via hoogste bieder van eigenaar. Geld zoekt rendement dat gevonden wordt in grond en huizen. Gewilde (land)bouwgronden blijven exorbitant in geldwaarde stijgen terwijl de grond steeds verder uitgeput raakt.

Kan dit anders?
Ja dat kan; zo zeggen Henry Mentink en Damaris Matthijsen van het Veerhuis; het Doe- en Kennishuis voor een nieuwe economie en samenleving. Zij beogen het vrijmaken van de Aarde uit het geldsysteem. Dat doen zij met een beetje humor en onderliggende serieusheid. Henry haalde met een kruiwagen de grond van de beurs in Amsterdam af en bracht deze naar UNESCO om de hele aarde in te dienen voor de werelderfgoedlijst. Meer weten over hoe je zelf kunt meebouwen aan een nieuwe wereld, laat je inspireren door het verhaal van Henry en Damaris. Hoor over hun voorbeeld verhalen over grond die al vrij gekocht is, hoe we dat in het Veerhuis gaan doen en hoe een gemeenschap dat eigentijds kan beheren via een DeelGenootschap.

Zie het korte filmpje en meer info op https://www.veerhuis.nl/aarde/

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Henri Mentink en Damaris Matthijsen
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling