Van de Heilige Hildegard tot Orthomoleculaire Geneeskunst

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Van de Heilige Hildegard tot Orthomoleculaire Geneeskunst
Marry Foelkel, Marrys Bloemen- Kruidenhuis
Lezing, Duurzaamheid

Zij mag terecht één van de opmerkelijkste vrouwen uit de middeleeuwen genoemd worden. Zij was, voor haar tijd buitengewoon machtig en heeft tal van lijvige geschriften nagelaten die tot de dag van vandaag nog steeds een uitzonderlijk bron van inspiratie geven. In haar boek beschrijft zij uitvoerig de relatie tussen natuur en geneeskunde. Niet alleen worden tal van kruiden beschreven maar ook hun gebruik samen met de nodige receptuur.

Het is opmerkelijk om vast te stellen dat het gebruik van sommige kruiden door Hildegard van Bingen vergeleken met de wetenschappelijke kennis uit de 21ste eeuw, veel overeenkomst vertonen. Ze gaf veel kruiden en voedingsadviezen. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Marry Foelkel
Organisatie: 
Marrys Bloemen- Kruidenhuis
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Marry Foelkel, Marrys Bloemen- Kruidenhuis