[58] Djembé Meditation Drumming & Ngoni Spelen

[58] Djembé Meditation Drumming & Ngoni Spelen
[58] Djembé Meditation Drumming & Ngoni Spelen
Victor Sams, Gan Production/Djembeland
Workshop

De Caribische muziekkunstenaar Victor Sams is zanger, componist, speelt de ngoni en djembé. Hij is van huis uit een reggae artiest, maar heeft zich verdiept in de West-Afrikaanse traditionele muziek. Victor Sams heeft meer dan 25 jaar ervaring als workshopleider en jarenlang djembé workshops met zang gegeven op het Eigentijds Festival. 

Workshopinhoud

Djembé Meditation Drumming
Niemand heeft ritme, ritme heeft ons. Wij hebben kennis om gebruik te maken van ritme! Dit is ook de doelstelling van onze djembé training. Een begeleidend gevoelsmatige, ritmische en communicatieve ervaring. Samen maken we een spiritueel gesynchroniseerde reis met de bekende magische djembé drum door het spectrum van het ritmische gevoel van West-Afrika en het Caribisch gebied.
Victor Sams is een Caribische muziekkunstenaar die meer dan 25 jaar djembé workshops en trainingen geeft op traditioneel wijze. Voor dit 25 jaar Jubileum Eigentijdsfeest, zal hij zijn nieuwe "djembé meditation drumming" introduceren. De inhoudelijke elementen van de training zijn: innerlijke energiekranen openen, contact maken met onze gelukkigste geest en vorm geven aan ritmische energie. Stilte is de wig van het ritme. Vanuit stilte zal een gezamenlijk ritme opgebouwd worden, tot een feestelijk ritmisch orgaan waarbij er gezongen en gedanst zal worden. Voor deze workshop hoef je helemaal geen ervaring te hebben. De methode van Sams maakt het toegankelijk voor iedereen. Je hoeft ook geen djembé te hebben want de instrumenten staan voor jullie klaar. Het enige wat van je gevraagd wordt om mee te nemen, is jullie openheid en een goed humeur! 

Kamelen ngoni spelen en zingen
De ngoni is een Malinees snaarinstrument, er zijn heel veel soorten snaarinstrumenten te vinden in West-Afrika maar de ngoni is "de moeder van ze allemaal"! De kamelen ngoni is er een bijzondere variant hiervan. Het is een spiritueel instrument met een zachte oerklank en een hypnotiserend karakter dat gebruikt wordt voor rituelen en sociale doeleinden. In de workshop maak je kennis met de magische ritmiek en melodieën van de eeuwen oude ngoni muziek. De methode dat Victor Sams gebruik voor het aanleren van het ngoni spelen is heel eenvoudig en is voor iedereen toegankelijk.

Victor is ook medeorganisator en workshopleider geweest van de Roots of Rhythm festival op Ecolonie. Dit jaar komt hij weer naar Ecolonie om ngoni workshops met zang en djembé les te geven aan kinderen op het Eigentijds Kinderfestival op Ecolonie.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Victor Sams
Organisatie: 
Gan Production/Djembeland
Woonplaats: 
Amsterdam
E-mailadres: 
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling