[Grote Tent] EBB - Emotie- Beweging - Bewustzijn

[Grote Tent]  EBB - Emotie- Beweging - Bewustzijn
Nol Twigt
Lezing

Zondag 16.00 - 17.45 uur - EBB is een meer op persoonlijke ontwikkeling gerichte combinatie van taiji-bewegingen en het emotionele verwerkingsproces. Dit is een bijzonder interessant werkterrein met spectaculaire resultaten op het gebied van bewustwording.

We verwerken allemaal elke dag emoties, dus het is heel raar dat er nauwelijks iets bekend is over hoe we dan doen en hoe wat dat proces kunnen verbeteren. Het is de motor achter de ontwikkeling van ons bewustzijn. Het thema van deze lezing is Waarheid. Het basis-idee is de taoïstische telling: 0 - 1 - 2 - veel. Dat is in abstracte zin het scheppingsverhaal: alles begint met niets, uit niets komt eenheid voort, eenheid creëert dualiteit en dualiteit creëert veelheid.

Bij onze geboorte gaan we over van de wereld eenheid naar dualiteit: licht-donker, warm-koud, man-vrouw. Onze geest ontwikkelt zich in dualiteit, maar in ons dragen we nog steeds de herinnering van de wereld van eenheid. Het ervaren van waarheid is essentieel om liefde te kunnen ervaren.Daarom vind ik het zo belangrijk dat we om te beginnen erkennen dat er zoiets als Waarheid (en dus ook Liefde en God) bestaat. En dat we vervolgens snappen dat we daar met ons dualistische verstand niets mee kunnen. We hebben poëzie nodig: het scherpe oog voor waar de logica een twist krijgt en waar een glimp van Waarheid een glimlach losmaakt.

 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nol Twigt
Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling