[Bij de waterplas] Openings- en slotceremonie

 [Bij de waterplas] Openings- en slotceremonie
 [Bij de waterplas] Openings- en slotceremonie
Eigentijds Festival ceremoniegroep
Ceremonie, Duurzaamheid

Vrijdag 20.30 uur - Vanuit alle windstreken komen we ook dit jaar weer bij elkaar om dit vijfentwintigste Eigentijds Festival te vieren. Oude vrienden en nieuwe ontmoetingen staan je te wachten. Naar goede traditie zal er wederom een openings- en een slotceremonie plaats vinden.

Deze ceremonieën zijn een prachtige, krachtige manier om te ervaren dat we te samen met vele anderen sterk staan op onze dierbare planeet Aarde. Levend te midden van een intense wereld die verlangt naar liefdevolle aandacht, zetten we onze intenties voor dit festival:
Samen praktisch vorm geven aan een duurzame samenleving.
Ontwikkelen van ieders persoonlijke hernieuwde bijdrage.
Verhogen van ons bewustzijn vanuit oude wijsheid onderweg naar nieuwe vormen.

Bij de opening van dit 25ste jubileum festival zullen we "het oude eren en het nieuwe verwelkomen". Zoals altijd wordt daarbij ook nu weer het centrale vuur ontstoken. Het vuur dat alles verwarmt, verbindt, aanvuurt, verteert, verwoest en verbeeldt van wat er speelt in ons en buiten ons. Dit vuur zal gedurende het gehele festival blijven branden. En tijdens de slotceremonie weer worden gedoofd. Symbolisch neemt ieder van ons haar eigen vuur aan ervaringen, wijsheden, informatie en contacten weer mee op onze verdere reis door het leven. Het wijze oude erend om het bevlogen nieuwe te verwelkomen in een wereld die we samen creëren.

De ceremoniegroep bestaat uit:
Brenda van Broekhoven
Adrienne Bonn
Petro van de Plas
Merel Sloot
mmv Gerwine Wuring

Intentielintjes om het vuur
Op het centrale ceremonie veld zullen we dit jaar rondom het vuur een opstelling van boomstammetjes plaatsen waarin we intentielintjes kunnen hangen.
Daartoe vragen we jullie allen een eigen 'intentielint' mee te nemen, zodat er een bont geheel ontstaat. Dit lint kun je (op)laden met jouw aandacht, wensen en verlangens voor dit festival, je verwanten en het grotere geheel.
Dus maak er eentje van bijvoorbeeld gekleurde linten, of een gehaakte of gebreide band of waar jouw creativiteit je maar brengt. Met onze gezamenlijke intenties laden we het veld van energie ter versterking van onze zorg voor moeder aarde en al haar levende wezens vanuit zuster- en broederschap.

Welke intentie heb jij voor het Eigentijds Festival en/in deze wereld?
Voorafgaand aan de start van de openingsceremonie is er gelegenheid om jouw intentielint een plek te geven.
Vanaf 20.00 uur kun je je intentielintje ophangen. Dus kom op tijd, zodat we met elkaar een bruisende start maken van dit grootse festival!

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling