[57] Kinderwerk Pipokamp

[57] Kinderwerk Pipokamp
[57] Kinderwerk Pipokamp
[57] Kinderwerk Pipokamp
Eigentijds Kinderfestival Ecolonie
Workshop

Kinderwerkprogramma

Wil jij ook meedoen en ben je tussen de 4 en 13 jaar? Tijdens het festival is er een afwisselend programma speciaal voor jou! Leef je uit met creativiteit, fantasie, dans, spel en theater in en rond de circustent in het Pipokamp.

Praktisch voor de ouders:

• Het is een vrije inloop, je hoeft je dus niet vooraf in te schrijven
• Zorg dat je kind een kwartier voor aanvang van de workshop aanwezig is bij het kinderwerk. Geef aan de leiding door of je jouw kind komt ophalen of dat het kind zelf weg mag na afloop.
• Als de kinderen gebracht worden, noteren we de naam van de ouder(s) en hun mobiel nummer. Als er dan wat is, kunnen we jullie bereiken. We vragen ook naar welke workshop je zit, aangezien in de telefoon tijdens workshops uitgezet moet worden.
• Op zondag zijn er twee dagdelen. Tussen 12.00 uur en 13.30 uur is er geen activiteit of opvang; de kinderen zijn dan dus weer bij de ouders.

Het programma

  Voor de leeftijden 4 tot en met 6 jaar:  Voor de leeftijden 7 tot en met 9 jaar Voor de leeftijden 10 tot en met 13 jaar
Zaterdag 8 juni
13.30 uur - 16.30 uur
- Het Sprookjesbos met Hanneke Krijnen
- Koken en proeven met Lobke Brouwer
- Rainsticks maken en spelen met Janke Haga - Djembé en dans- Victor Sams
- Theatersport met Kim Meininger en Edith Kools
Zondag 9 juni
9.30 uur - 12.00 uur
- Plantentoverij met Lottie de Bruijn
- In het Sprookjesbos met Hanneke Krijnen
- Vindselen met Betty Bosgoed
- Beeldend-Creatief met Kim Meininger en Edith Kools
- Beeldend-Creatief met Kim Meininger en Edith Kools
- Vindselen met Betty Bosgoed
13.30 uur - 16.30 uur - In het Sprookjesbos met Hanneke Krijnen
- Djembé met Victor Sams en Bosspel met Lobke Brouwer
- Djembé en dans met Victor Sams
- Theatersport met Kim Meininger en Edith Kools
- Djembé en dans met Victor Sams
- Zing je eigen lied met Jan-Hendrik Veenkamp
Maandag 10 juni
9.30 uur - 12.00 uur
- Beeldend-Creatief met Edith Kools en Kim Meininger
- Yoga met Lobke Brouwer
- Biodanza en schilderen met Yvonne Schop - Rainsticks maken en spelen met Janke Haga

Naast deze kinderwerk-activiteiten zijn er nog 2 voorstellingen

Poppentheatervoorstellingen van 'De kleine Zon' – Locatie: bij de Koekkoek (nr 12)
Dit zijn eigentijdse en dynamische voorstellingen bedoeld voor alle leeftijden. De voorstellingen worden gespeeld door Frouke Diana van Zomeren, zij was jaren te gast op het Festival met haar theater. Met haar enthousiasme en hartelijkheid boeit en ontmoet zij haar publiek. Het geheel wordt omlijst met live muziek van de accordeon.

Zaterdag 8 juni
17.00 uur: Jan Klaassen en de dino

Zondag 9 juni
17.00 uur: Jan Klaassen en de huisbaas

"De baron die niet Spelen kon" door HannaFloor de Roos – Locatie: Kleine Openluchttheater (nr 2)

Muzikaal verteltheater met een klein voorprogrammaatje waarin poppen spelen. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Er woonde eens een rijke man in een witte villa lang geleden. Hij voelde zich graag groots en bijzonder en deed er ook alles voor om dat te zijn. In dit verhaal zorgt de jongste zoon van de baron voor een grote verandering in zijn vader. Lees verder 

Zondag 9 juni: 19.00 uur – 20.00 uur

Workshop omschrijving: 

Zing je eigen lied met Jan-Hendrik Veenkamp
Ik nodig de kinderen uit in groepjes een tekst te schrijven, hier een lied van te maken, en dit aan elkaar te laten horen. Ik wens van harte dat het bij iedereen een glimlach brengt uitmondend in een gulle lach!

Biodanza - Yvonne Schop
Dans, muziek en creatieve expressie!
Hoe heerlijk is het als kinderen zich vrij voelen en opgaan in hun expressieve kracht om zich uit te drukken, in alle kleuren! Deze leuke Biodanza workshop, speciaal voor 7-9 jarigen, gaat hierover. De kinderen gaan vrij bewegen op verschillende soorten muziek, met z'n allen, alleen of samen met een nieuwe dansvriend of vriendin. We doen niet aan pasjes of instuderen van een dansje. We gaan als ware kunstenaars op zoek naar nieuwe vormen van expressie door dans. Spelend, vrolijk en anders. Daarna gaat het dansen over in het gezamenlijk maken van een schilderij waar je zelf onderdeel van uitmaken. Met alle kleuren van de regenboog... Vies worden mag dus trek je schilders outfit aan. Doe je mee? Yvonne

Planten Toverij met Lottie de Bruijn
Een magische theatrale tocht door de natuur op zoek naar verhalen van wilde planten. Samen leren we spreuken en rituelen om met kruiden te kunnen toveren. Zo leer je hoe je blikseminslag tegen kunt gaan, een liefdesbetovering brouwt en hoe je een heks herkent. Ga je mee? Lottie is al sinds ze klein was bezig met kruiden en in de natuur zijn. Nu ze lang is weet ze de namen van de kruiden, wat ze doen en hoe je ermee kan toveren.

Theatersport met Edith Kools en Kim Meininger
JIJ bent OKÉ! Niet denken maar doen, Fouten maken mag! Door middel van creatieve spelvormen gaan we op onderzoek uit in de wereld van theater. Improvisatie, fantasie, in je kracht staan, vertrouwen, plezier, emoties en gevoelens, complimenten, ervaren, samenwerken en ontspanning.

Beeldend met Edith Kools en Kim Meininger
Kom je ook samen met ons ontdekken en plezier maken? Maak je eigen krachtstok om in verbinding te komen met jouw kracht of/en maak een lieve woorden doosje, voor als je wat aandacht en lieve woorden kan gebruiken kan je altijd in je doosje kijken.

Vindselen - Betty Poernatoer
Vindsel mee & Maak een Fantasie Figuur... met Natuur! :-) Heb jij wel eens Rare Figuren gemaakt van stenen, veren, schelpen en zo? Monsters, poppetjes, hartjes, superhelden... maakt niet uit, als je het maar leuk vindt! Maar eerst gaan we VINDSELEN! We gaan gewoon op het grasveld en in het bos natuurmaterialen vindselen, zoals dennennaalden, eikelhoedjes, takjes of hazelfeetjes. Erg leuk! Als we genoeg spulletjes hebben - en ik breng ook heel veel eigen natuur-vindsels mee - gaan we aan de slag. Natuurlijk help ik je op weg om je eigen fantasie figuur te leggen. Of misschien maak je iets anders: een hart of je eigen naam van takjes. Heel belangrijk: het gaat niet om 'mooi', maar om 'plezier'. Jouw plezier! Het zal je verrassen: je wist vast niet dat je zo creatief bent. En dat je zoveel fantasie hebt. Het is super-makkelijk en... natuurlijk kunnen er foto's gemaakt worden van jouw eigen creatie!

 

 

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling