Tantra en de Kunst van het Aanraken

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Tantra en de Kunst van het Aanraken
Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Tantra nodigt uit om contactgericht te zijn in de aanraking, en niet doelgericht. Om de ander als een gelijkwaardig mens te ontmoeten. In deze workshop brengen onze mooiste tantrische aanraakoefeningen samen. En we geven betekenis aan de oefeningen, zodat je het mee kunt nemen in jouw leven.

Tantra is een levenswijze geïnspireerd vanuit oosterse spirituele tradities en westerse psychotherapie en persoonlijke groeimodellen. Tantra ondersteunt je om de vele en vaak tegenstrijdige aspecten van jezelf tot een harmonisch geheel te kunnen verenigen. Tantra is een spiritueel bewustwordingsproces, waarin je leert om aanwezig te zijn in je levensenergie, emoties en denkpatronen, zonder iets te verdringen of iets te moeten uitleven. In dit proces is het mogelijk de energie van de passie te transformeren naar liefde, mededogen en spirituele openheid. Dan wordt aanraking een sacraal, heilig gebeuren waarin een diepgaande verbinding met jezelf, een partner en het hogere mogelijk is.

De weg van tantra begint bij zelfkennis en houden van jezelf. Dit betekent, dat je leert luisteren naar je innerlijke stem. Tantra is verbinding maken met je wezen, met degene die je in oorsprong bent. Als je contact hebt met wat wezenlijk in je hart leeft, houdt het gevoel op dat je ´iets moet doen´. En hier begint tantra. Deze tantrische levenswijze gaan we ervaren in de aanraakoefeningen.

In de workshop verbinden we de ervaring van de oefeningen met het geven van betekenis waardoor de tantrische liefde een plek in je leven krijgt.

We geven de workshop op 1,5 m, en gaan op ontdekkingstocht hoe we dan toch kunnen aanraken (bijvoorbeeld een voetmassage) of ‘geraakt’ kunnen worden. Sommige contact/aanraak-oefeningen in tweetallen kunnen wel, volgens het protocol contactberoepen van de RIVM.

De workshop is voor iedereen: singles, stellen en mensen die een relatie hebben en alleen komen. Wij geven een respectvolle en spirituele vorm van tantra, waarin wij duidelijke grenzen aangeven.

Meenemen: matje of slaapzak om op te zitten/liggen.

 

Over de docenten

Jan en Caroline zijn in Nederland bekende tantratrainers. Zij leven de tantrische liefde in hun eigen relatie en zijn een inspirerend voorbeeld in hun trainingen en (relatie)therapie. Ze publiceerden diverse succesvolle boeken en artikelen op dit gebied. In april 2019 verscheen hun boek Tantra, het geheim van de liefde. Verlangen is het belangrijkste thema en een mogelijkheid voor een krachtige tantrische meditatie. Als je echt vrij kunt zijn in je verlangen ben je vrij én in verbinding. Dan kunt je kiezen om te leven in balans en in liefdevolle vriendelijkheid.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden
Organisatie: 
Tantratraining
Woonplaats: 
Vleuten
Telefoonnummer: 
06-24694704

Alle activiteiten van Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden, Tantratraining

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling