** Thaise Massage

** Thaise Massage
Cleo Tjitrodipo, Kesuwon
Workshop, Duurzaamheid

Geannuleerd ivm verplaatsing festival naar 22 t/m 29 augustus 2020. In de workshop leer je de fundamentele technieken waarop de strekkingen en acupressuurtechnieken van deze eeuwenoude traditie zijn gebaseerd. Je raakt bewust van je eigen lichaam en die van je partner. Beiden oefenen jullie deze technieken die je nog nooit eerder hebt gedaan, óf je gaat je massagetechnieken verrijken tijdens deze oefeningen.

Wat kun je verwachten van de introductieworkshop? Deze “hands-on” workshop is zo ontworpen dat je na afloop een basale Thaise massage zou kunnen geven.

Na een korte inleiding over de geschiedenis van Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en z’n plek in het heden, gaan we aan de slag.

Acupressuur: Handen, vingers, duimen, palmen, onderarmen, ellebogen, knieën, hiel en de bal van de grote teen worden gebruikt om diepe gecontroleerde druk toe te passen op de meridianen of “Sen lijnen”. “Nadi’s” volgens de Indiase ayurveda traditie.

Strekkingen: Ook wel Yoga voor luie mensen genoemd. Aan de hand van de flexibiliteit en weerstand van de ontvanger worden diverse strekkingen uitgevoerd.

Kern: Alle bovenstaande elementen en meer kunnen niet worden uitgevoerd zonder je eigen kern en balans te waarborgen.

Deze introductieworkshop is geschikt voor iedereen: voorkennis is niet nodig. Wel is het belangrijk dat je fysiek in staat bent om op een mat op de grond te werken. Je kunt deze workshop volgen met je vrienden, partner of collega's. Maar ook alleen ben je van harte welkom.

In deze workshop wordt niet met olie gewerkt, maar gemasseerd over de kleding heen.

Het dragen van losse, makkelijk zittende kleding (t-shirt / joggingbroek) is wenselijk In deze workshop wordt gewerkt op matten op de grond.

​Wat de workshop voor je kan betekenen
- Kennismaking met een eeuwenoude en ethische manier van lichaamswerk;
- Je leert je lichaam beter kennen;
- Zelf massage ontvangen tijdens de workshop (2 op 1 mat);
- Je kunt de massage zelf thuis uitvoeren op vrienden en familie;
- Vooruitzicht om je op te schrijven voor kwaliteit cursussen tot een bekwaam Thai Masseur.

Over de docent

Cleo Tjitrodipo is een gecertificeerde, ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. De naam 'Kesuwon' komt voort uit Cleo's Javaanse roots: het betekent namelijk 'dankbaarheid' in het Javaans. Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van "Kejawen". Hierin komen islamitische (soefi) invloeden en animistische, hindoe- en boeddhistische elementen samen. Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren ("Pijit") door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Zo werden deze traditie en technieken generaties lang van (groot)ouder op kind doorgegeven. Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Als massagetherapeut heeft hij ook ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars en dansers.

Mijn naam is Emillio Kertokarijo. Ik ben op mijn 14de begonnen met traditioneel Javaans hofdansen. Omdat ik vanaf jongs af aan te veel creativiteit bezat heb ik dit in de loop der jaren kunnen uiten als traditioneel kapper, masseur, in de kruidenleer, als kleermaker en sieradenmaker. Dit zijn allemaal onderdelen die ook deels te maken hebben met mijn opvoeding, traditie en cultuur.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Cleo Tjitrodipo
Organisatie: 
Kesuwon
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
06-13352964
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Cleo Tjitrodipo, Kesuwon

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling