** Zelf Traditionele Massageolie Maken

** Zelf Traditionele Massageolie Maken
Cleo Tjitrodipo, Kesuwon
Workshop, Duurzaamheid

Geannuleerd ivm verplaatsing festival naar 22 t/m 29 augustus 2020. Traditionele massageolie wordt gemaakt van kokosnoten. Na deze workshop ben je in staat je eigen basisolie te maken en deze verder te personaliseren.

Binnen de Javaanse traditie wordt aan deze basisolie kenmerkende helende kruiden toegevoegd. Echter tijdens de festival zullen we werken met kruiden die voorhanden zijn en die ecologisch verantwoord zijn. Wij verzoeken u zelf 1 klein glas of flesje mee te nemen van 60ml.

Over de docenten

Cleo Tjitrodipo is een gecertificeerde, ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. De naam 'Kesuwon' komt voort uit Cleo's Javaanse roots: het betekent namelijk 'dankbaarheid' in het Javaans. Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van "Kejawen". Hierin komen islamitische (soefi) invloeden en animistische, hindoe- en boeddhistische elementen samen. Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren ("Pijit") door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Zo werden deze traditie en technieken generaties lang van (groot)ouder op kind doorgegeven. Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Als massagetherapeut heeft hij ook ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars en dansers.

Mijn naam is Emillio Kertokarijo. Ik ben op mijn 14de begonnen met traditioneel Javaans hofdansen. Omdat ik vanaf jongs af aan te veel creativiteit bezat heb ik dit in de loop der jaren kunnen uiten als traditioneel kapper, masseur, in de kruidenleer, als kleermaker en sieradenmaker. Dit zijn allemaal onderdelen die ook deels te maken hebben met mijn opvoeding, traditie en cultuur.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Cleo Tjitrodipo
Organisatie: 
Kesuwon
Woonplaats: 
Amsterdam
Telefoonnummer: 
06-13352964
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Cleo Tjitrodipo, Kesuwon

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling