Javaanse massage

Javaanse massage
Cleo Tjitrodipo, Kesuwon
Individuele behandeling, Persoonlijke ontwikkeling

Pijat is een traditionele vorm van Javaanse massage wat veelal van (groot)ouder op (klein)kind wordt overgedragen. Masseren is in heel Zuid Oost Azië een normale omgangsvorm.

Binnen de Javaanse cultuur en traditie is deze vorm van massage zeer nauw verbonden met spiritualiteit. De massage wordt met zelfgemaakte olie gedaan die tijdens het festival op traditionele wijze wordt geprepareerd. Techniek: Deep tissue, kneden, wrijven, Kerok (Guasha), cupping en acupressuur

Door wie

Een gecertificeerde, ervaren massagetherapeut en docent met meer dan 10 jaar professionele ervaring in massage en lichaamswerk. De naam 'Kesuwon' komt voort uit Cleo's Javaanse roots: het betekent namelijk 'dankbaarheid' in het Javaans. Masseren is Cleo Tjitrodipo met de paplepel ingegoten. Hij groeide op in de culturele smeltkroes van Suriname, in de Javaanse traditie van "Kejawen". Hierin komen islamitische (soefi) invloeden en animistische, hindoe- en boeddhistische elementen samen. Zodra een kind kan lopen, wordt het geleidelijk ingewijd in de wijze van masseren ("Pijit") door over het lichaam van zijn (groot)ouders te lopen. Zo werden deze traditie en technieken generaties lang van (groot)ouder op kind doorgegeven. Met deze achtergrond was het voor Cleo een logische stap om van massage zijn beroep te maken. Hij heeft een 4 jarige (HBO) opleiding afgerond aan de “Akademie voor massage en beweging” in Amsterdam. Daar heeft hij zich een breed scala aan technieken eigen gemaakt, zoals Esalen massage, Deep tissue, Rolfing, Pulsing, Trigger point en Joint movement. Later heeft hij zich verder gespecialiseerd in Traditionele Thaise Massage (Nuad Bo Rarn) en Ruesi Dat Ton, in Amsterdam en Chiang Mai. Als massagetherapeut heeft hij ook ruime ervaring in het behandelen van yogadocenten, yogabeoefenaars en dansers.

Alle activiteiten van Cleo Tjitrodipo, Kesuwon

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling