Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!

Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!
Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!
Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!
Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!
Agnes Meijs, Spirit of Nature
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

De natuur toont zoveel schatten, zoveel materialen om een natuurkunstwerk te maken, zoveel verrassends waar je oog niet direct op valt; ervaar natuur als een schilderij, een concert, een uitgebeelde vorm. We gaan de schatten ontdekken en er iets creatief mee doen, bouwen, schilderen,een muzikale uiting of wat maar omhoog komt vanuit jouw creatieve en speelse geest. Daarmee ervaar je ook dankbaarheid voor de rijkdom van de natuur.

Verlang jij naar een diepere verbinding met de natuur? Bij deze Spirit of Nature thema tochten trekken we de prachtige natuur in rondom Ecolonie. Het programma biedt zintuiggerichte en creatieve opdrachtjes gerelateerd aan de natuur, stilte momenten, een meditatie met visualisaties, ruimte om bij jezelf te komen en te horen en zien wat erin jou leeft. De natuur kent geen veroordeling maar juist (onvoorwaardelijke) liefde. Hier mag jij je ware natuur laten zien. Ook als er emoties komen mogen die er zijn. Ontroering, plezier, mooie inzichten en diepe ontspanning worden vaak ervaren. We creëren ook momenten om -indien jij dat wilt- ervaringen met elkaar te delen.

Praktisch: We lopen in een heel rustig tempo en zullen onderweg veel activiteiten doen en ook af en toe rustig gaan zitten voor een oefening of uitwisseling. Zorg dat je gemakkelijke kleding (in laagjes) aan hebt, comfortabele schoenen, iets te eten en te drinken. Mocht er een bui dreigen, neem dan een regenjas mee. Een handdoekje wellicht om je voeten af te drogen. Een zitmatje als je dat hebt.

De workshop duurt in ieder geval 2 uren, mogelijk iets langer wanneer mogelijk in het algemeen workshopprogramma.

Wordt gehouden op:

  • Maandagmiddag: [003] Natuurlijke Creativiteit: Leef Je Creativiteit Samen met de Natuur!


Over de docent

Als kind was ik al in de natuur te vinden, daar voelde ik mij gelukkig. Als SNP reisgids in de Sinaï raakte ik verslingerd aan woestijntochten. De afgelopen 20 jaar neem ik kinderen en volwassenen mee op avontuur de natuur in, Ik begon als Wachter in Het Bewaarde Land en volgde dit op met NatuurWijzer zijn bij Stichting NatuurWijs. Daarnaast begeleidde ik vele natuurclubjes en natuurverjaardagsfeestjes.

Ik trainde vele BSO medewerkers in natuurbelevingswerkvormen. De afgelopen jaren ben ik mij meer gaan toeleggen op mentorschap en op activiteiten als Spirit of Nature gids. .
Tijdens de "Spirit of Nature " tochten reik ik allerlei zintuiglijke en reflectieve oefeningen aan om je weer bewust te worden van onze oeroude verbinding met de natuur in het besef dat wij daar onderdeel van uitmaken. Of het nu vanuit bos, hei, de plassen, de Waddenzee of de woestijn is, ik nodig je uit je welkom te voelen in de natuur en te ervaren wat natuur in haar vele dimensies voor jou betekent in je dagelijks leven.

Zie voor meer informatie : www.natuurlijkheden.nl , https://www.facebook.com/agnes.meijs www.spiritofnaturegids.nl
Agnes is auteur van Het Oergevoel, een boek vol tips over natuurwerkvormen: https://www.a3boeken.nl/nl/webshop/het-oergevoel-agnes-meijs/

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Agnes Meijs
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Agnes Meijs, Spirit of Nature

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling