Aanvlammen van het vuur

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Aanvlammen van het vuur
Aanvlammen van het vuur
Harmen de Haas
Overige activiteit, Mystiek

Als vanouds zal tijdens de openingsceremonie van dit 26ste Eigentijdse Festival het vuur worden ontstoken. We sluiten daarmee aan bij een – in veel culturen – oud ritueel gebruik. Gezamenlijk leggen we verbinding met de vuurspirit om energie te brengen in alles wat we gaan doen op het festival.
Dit vuur zal gedurende het gehele festival brandend gehouden worden door de vuurmannen Klaas, Pol en Harmen. In de nacht wordt het vuur klein gehouden en bewaard, zodat in de vroege ochtend weer mag worden aangewakkerd. 

Je bent er altijd welkom om je te verwarmen, een tijdje in de vlammen te staren of een goed gesprek. In overleg is het mogelijk iets ritueels te verbranden of anderszins het vuur te benutten.

Rond dit 'spirit fire' vinden ook een aantal activiteiten en workshops plaats. Het centrale thema is verbondenheid & zorg voor de aarde in ' EcoZeN'. Het vuur staat voor onze drijfveren en moed, de aarde maakt het concreet, de stenen waarop of waarmee je kunt bouwen.

Locatie: Zilverweide
Tijd: bij zonsopkomst

* Vuurteam oproep
Ben  je ook gefascineerd door het vuur? Heb je altijd al vuurman of vuurvrouw willen worden? En kun je een sterke focushouden op het bewaken van het vuur? Dan krijg je nu de unieke gelegenheid om lid van het vuurteam te worden. Je houdt samen met de anderen het vuur brandende gedurende het gehele festival. Dit vuur ondersteunt op magische wijze de energie van het Festival. Je leert alle verschillende aspecten van het vuur beter kennen. En wordt zo spelenderwijs opgeleid tot Vuurman of Vuurvrouw.

Vragen en informatie bij Harmen de Haas, harmendeh@live.nl

Door wie

Harmen de Haas: Vuur speelt al van jongsafaan een belangrijke rol in mijn leven. Als vuurman ben ik sinds lang betrokken bij het centrale festival vuur en haar ceremonieën. Op ECOlonie heb ik de voorbije festival jaren 's ochtends een vuurmeditatie gegeven om de invloed van de vlammen en de kooltjes in je eigen lijf te ervaren. ECOlonie is voor mij ook een plek om me 'over te geven' aan de energiestroom aldaar. Een oefening voor mezelf om er zo weinig mogelijk 'tussen te zetten en aldus beschikbaar te zijn voor het 'groter veld' van mensen en 'locatie.

Pol van Eck: Langdurig participant op ECOlonie, specialiseerde zich daar in hoog potentieel bodemleven.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Harmen de Haas
Woonplaats: 
Leeuwarden
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Harmen de Haas

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling