Verzoenen en Kwijtschelden; 75 jaar Vrede. Vrijgeven, Vieren van Verbindingen.

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Verzoenen en Kwijtschelden; 75 jaar Vrede. Vrijgeven, Vieren van Verbindingen.
Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Leven is een werkwoord. Moge we onze onvrede inzetten voor een betere toekomst. Onze focus is eerder vaak op Vrijheid gericht, opkomen voor mezelf en zodanig ook innemen van meer dat dan mij toekomt. We hebben een geschiedenis van het verbruiken voor eigen gewin ten koste van de ander. Tijd voor ommekeer.

Moge we voor de diepere smarten die zich op celniveau in mij bewegen compassie dragen en in dialoog samen vrede bereiken. Vrede is elkaar welzijn gunnen. Vrede vraagt overleg, vraagt luisteren, gehoor geven aan een inclusief wereldbeeld, waar elk mens recht heeft te leven. Verzoenen vraagt incassering en transformerend vermogen van elk individu. Verzoenen baart vrede, vraagt toenadering, begrip, interesse en inzicht voorbij mijn grens.

Over de docent

Anneke Wittermans  Dans maakt het kind in mij wakker, het maakt mij blij en geeft mij de vrijheid van bewegen. Dansen is het bespelen van het instrument wat ik levenslang met me meedraag. Het lichaam is mijn trouwste maat, daar wonen mijn beperkingen en mijn vermogens.  Van de dans leer ik  trouw aan mezelf te zijn en betrouwbaar naar het geheel. Zo ontmoet ik in de dans dansmaatjes, om samen te genieten van bewegingen die verbinden. De dans daagt me elke keer uit om me te verfijnen en specifieker te worden zodat ik al dansend energie opwek.  

Vanaf 2010 heeft Suzan les bij Anneke Wittermans. Zij volgde de Jaartraining in 2010-2013 (1 dag per week)  en sinds 2013 volgt zij tenminste maandelijks Diadans training voor ervaren dansers.  Daarnaast heeft zij veel ervaring opgedaan door in optredens van Diadans mee te dansen en gedichten te zingen. Suzan heeft een inlevend vermogen waarmee zij zich in de dans begeeft. Zij beweegt helder en kan zowel goed synchroniseren als zelfstandig de dansen ontwikkelen. Haar vermogen om de gedichten zingend te vertolken toont haar verfijning van klank en begrip. Zij maakt de betekenis van de poëzie hoorbaar. Bij verschillende optredens en lezingen zijn haar vertolkingen van de liederen op gedichten hét moment, waarbij mensen de inhoud kunnen ervaren. 

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Anneke Wittermans
Organisatie: 
Diadans Stichting Beweegreden
Woonplaats: 
Epe
Telefoonnummer: 
0578 - 610161
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Anneke Wittermans, Diadans Stichting Beweegreden

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling