** 3 Levels of Men - Cranio Sacraal Reflexologie

** 3 Levels of Men - Cranio Sacraal Reflexologie
Nathalie Bouwman-van Opstal, De OHM-Academy
Workshop, Persoonlijke ontwikkeling

Geannuleerd ivm verplaatsing festival naar 22 t/m 29 augustus 2020.  De natuurlijke richting van energie is verticaal. Energie vanuit de hemel (zon) en energie vanuit de aarde. Deze circuleren dan rond in het lichaam. Ons geraamte geeft vorm en zorgt voor behoudt van onze vorm. Elk bot is een veilige plek en kraamkamer voor stamcellen. Elke bot is ook een aanhechtingsplaats voor weefsels en dus ook de spieren die dankzij de gewrichten tussen de botten mobiliteit waarborgen. De diafragma's houden het lichaam tezamen zodat het lichaam een geïntegreerd geheel vormt op onze aarde. Hierdoor zijn ze wel het meest beïnvloedbaar.
Je kunt ze dus zien als de horizontale lagen van een huis; jou huis.

De 3 diafragma's zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de stabiliteit van het lichaam, het functioneren van de organen, de emoties en onze geest. De situaties die we in het leven tegenkomen zoals opvoeding, sociale interacties, emoties, hebben het grootste effect op deze horizontale diafragma's. Ze creëren blokkaders in de verticale energiestroom die zich uiten in beperkingen in de diafragma's.


Het effect is dat energie trager gaat stromen en soms zelfs omwegen dient te maken door de blokkade in het horizontale vlak. Hierdoor ontstaan er ophopingen van energie op bepaalde plaatsen waar dat niet de bedoeling is en ontstaan er tekorten op andere plekken. Het lichaam zal dit uiten via pijn, ongemakken en uiteindelijk ziektes.

De diafragma's via de fascia weer soepel en vrij te krijgen betekent dat de druk en spanning van de wervelkolom afgaat. Alle structuren gebruiken de wervelkolom als aanhechtingspunt. Spanning in de structuren weerspiegelen zich weer in de wervelkolom en dus in de diafragma's. Deze spanning zet zich weer door naar het centraal zenuwstelsel.

Spanning vrijmaken creëert ruimte waardoor beweging naar buiten weer gemaakt kan worden. Hierdoor gaat het cranio sacrale systeem weer in optimale vrijheid kunnen zijn. Het is daarom dat de diafragma's op de juiste positie ten opzichte van elkaar moeten staan. De weg naar geluk hangt dus samen met de stand van de 3 niveaus van het zijn.

Deze workshop omvat 2 maal 2 uren. De workshops zijn niet los te volgen. 

Over de docenten

Met mijn grote passie voor dans en beweging heb ik mij de afgelopen 24 jaar bewogen in het therapeutisch veld waar beweging en ritmiek steeds de leidende vorm waren. Middels psychomotorische therapie, voetreflextherapie, TCM en cranio sacraal therapie heb ik beweging in en om ons heen als verbindend element geïntegreerd in mijn werk als therapeut en docent TuiNa ,voetreflexologie, cranio sacraal reflexologie.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Nathalie Bouwman
Organisatie: 
De OHM-Academy
Woonplaats: 
Arnhem
Telefoonnummer: 
06 18291560
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Nathalie Bouwman-van Opstal, De OHM-Academy

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling