Botanisch Ecoprinten

In 2021 wordt het Eigentijds Festival gehouden op Ecolonie van zaterdag 26 juni t/m vrijdag 2 juli. De inhoud op deze website is op dit moment verouderd. Begin 2021 wordt deze geupdate, inschrijven is mogelijk vanaf 1 februari 2021. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen & nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 
 
Botanisch Ecoprinten
Botanisch Ecoprinten
Botanisch Ecoprinten
Botanisch Ecoprinten
Happy van der Heide
Workshop, Duurzaamheid

"Als je de heerlijke geur van Eucalyptus uit de pruttelende kookpot eens kon ruiken, als ik mijn opgewonden blijdschap tijdens het uitpakken van de bundels eens in woorden kon vangen, die verwondering diep van binnen, dan zou je weten dat ik mij als een kind voel dat een schat heeft gevonden!"

Botanisch ecoprinten begint met kijken. Naar bomen en vormen van bladeren. Dan het leggen van mooie composities. Gevolgd door de heerlijke geur uit pruttelende kookpotten. De verwachting en het ongeduld om dit moment. De opgewonden blijdschap tijdens het openen van de bundels. De verwondering diep vanbinnen over wat er is gebeurd. Verwonder je van het verrassende geschenk dat de natuur je te bieden heeft!

Happy deelt haar opgedane kennis graag met jou tijdens de workshop botanisch ecoprinten. Een unieke methode waarbij bladeren en bloemen door middel van stomen, hun vorm en kleur permanent afgeven op papier.

Deze workshop bestaat uit 2 delen. Deel 1 wordt in de ochtend gegeven. Het stomen van de bundels duurt zo'n twee uur. In de loop van de dag kunnen de bundels worden opgehaald en geopend. Van het mooie papier maak je prachtige kaarten of je eigen persoonlijke dagboekje. Materiaal is aanwezig.

Eigen bedrage materiaal kosten: €7.50

Over de docent

Happy van der Heide vult haar dagen met passie: vanuit diverse disciplines vorm geven aan haar artistieke kwaliteiten. Kunst recht uit het hart gemaakt, laten zien wie ze is, vanbinnen. Een constante zoektocht naar schoonheid, harmonie en eenvoud. De begrippen duurzaamheid, authenticiteit, bewustwording, natuurlijke materialen, ambachtelijke kennis en vaardigheden, kenmerken haar werk. Ze werkt dan ook op basis van ‘cradle to cradle’: afgedankte grondstoffen opwaarderen tot hippe hoogwaardige circulaire producten (vilt, visleer, papier van groente fruit en tuinafval) waardoor een bijdrage wordt geleverd aan een schoner leefmilieu. Een workshop in haar atelier is voor cursisten echt ontspanning. Het hoofd raakt leeg door met de handen te werken. Door samen de verstilling in te gaan en intuïtie de leiding te geven, ontstaan bijzondere creaties.

Meer informatie

Naam contactpersoon / workshopleider: 
Happy van der Heide
Organisatie: 
Hip & Happy - ambacht & design
Woonplaats: 
Sneek
E-mailadres: 

Alle activiteiten van Happy van der Heide

Workshops,
Persoonlijke ontwikkeling